Debrecen hírei

2013.05.01. 20:21

Uniós és baktai segítség a Várdának

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Labdarúgás: NB III. Tisza-csoport, 15. forduló (22. játéknap): A Hajdúböszörményt is kiütő Várda előnye immár tizenkét pont a tabella élén.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Labdarúgás: NB III. Tisza-csoport, 15. forduló (22. játéknap): A Hajdúböszörményt is kiütő Várda előnye immár tizenkét pont a tabella élén.

Baktalórántháza–Nyírbátor 2–1 (1–1)

Baktalórántháza, 200 néző, v.: Homonai.

Baktalórántháza: Marics I. – Geda (Molnár L., 74. perc), Rakóczi, Illés L., Szenes I., Kozma J. (Svelta, 91.), Fábri, Lakatos I., Balogh Zs., Marics G. (Dócs, 91.), Szabó R. Játékos-edző: Illés László.

Nyírbátor: Tóth Sz. – Hadházi, Ricsei, Sipos T., Jeddi, Török I. (Ráti, 67.), Tóth B. (Kóka R., 67.), Lakatos L., Erdei Z., Pálvölgyi, Nagy D. Edző: Németh Károly.

A mérkőzés elején Ricsei Ferenc kapufára lőtte a vendégek javára megítélt tizenegyest, amit azzal büntetett a Bakta, hogy megszerezte a vezetést. A bátoriak gyorsan egyenlítettek, ami után jó mérkőzés alakult ki. A második félidőben többet tett a vezető gól megszerzéséért a hazai fél, erőfeszítéseiket siker koronázta, és ha nehezen is, de sikerült megőrizniük az előnyt, megérdemelten hozzájutva a három ponthoz.

Gól: Szabó R. (25.), Balogh Zs. (47.), illetve Nagy D. (29.).

Jó: Marics I., Szenes I., Fábri, Kozma J., Szabó R., Balogh Zs., Marics G., Lakatos I., illetve Pálvölgyi, Nagy D.

Illés László: – Ha a Nyírbátor belement volna a keddi mérkőzésbe, akkor nagyon sok ember előtt népszerűsíthettük volna a labdarúgást. Nagyon sajnálom, hogy ezt a győzelmet nem Zoli ellen arattuk. Szívem szerint a csapat minden tagját kiemeltem volna a jók közé.Németh Károly: – Gratulálok a Baktalórántházának, bár a döntetlent megérdemeltük volna.

(Tudósító: Gebri Pál)

 

Várda SE–Hajdúböszörmény 5–1 (1–0)

Kisvárda, 400 néző, v.: Szabó I.

Várda SE: Dobó – Tóth Gy., Hegedűs T., Lakatos I., Fodor A., Brankovics P. (Bagin, 19.), Iván A. (Spekker, 58.), Oláh D., Miskolczi, Farkas M. (Soós T., 68.), Kornutjak. Edző: Révész Attila.

Hajdúböszörmény: Tömöri – Tóth T., Kiss A., Angyalos, Kerek B. (Fodor J., a szünetben), Andorkó (Lénárt, 83.), Éles B. (Nagy K., 72.), Ungi, Lovas M., Bogdanovics, Milovac. Edző: Papp Ferenc.

Az első félidőben mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, és végül a hazaiak vonulhattak előnnyel a szünetre. Szünet után a várdaiak taktikát váltottak, és kontráik révén egymás után jöttek a gólok. A találkozó vége felé a Böszörmény előtt is adódtak újra helyzetek, sikerült is szépítenie, de ez már nem befolyásolta a meccs kimenetelét, sőt a hajrában a Kisvárda fölényessé tette a sikerét.

Gól: Miskolczi (42. és 52.), Bagin (53. és 91.), Hegedűs T. (63.), illetve Milovac (80.).

Jó: Fodor A., Miskolczi, Tóth Gy., Lakatos I., Hegedűs T., illetve Kiss A., Andorkó.

Révész Attila: – Ezzel a győzelemmel és a többi eredmény ismeretében azt gondolom, nagy lépést tettünk a bajnoki címünk megvédése felé, ugyanakkor még aggódom, mert egyre inkább elfogy a keretünk, és a hátralévő, könnyebbnek ígérkező mérkőzések és az osztályozó egyre inkább nehéznek tűnnek.

Papp Ferenc: – Az első félidőben nagyon jól játszottunk, és gólnélküli állásnál ziccereink voltak, szünet után tízperces rövidzárlat és néhány játékvezetői tévedés miatt vereséget szenvedtünk.

 

Tiszakanyár–Tiszaújváros 2–1 (1–1)

Tiszakanyár, 150 néző, v.: Nazsa.

Tiszakanyár: Szobonya G. – ifj. Koskovits Gy., Göncz, Morauszki, Pócsi, Gergely B. (Illés A., 59.), Csombók Z., Die, Phrakonkham, Dolhai (Deák T., a szünetben), Haburcsák K. (Balogh P., 92.). Edző: Koskovits György.

Tiszaújváros: Hamar Zs. – Horváth T., Fodor P., Toplenszki, Török A., Gacsal, Lippai G., Kerekes I., Molnár G., Kovács P., Dávid Z. Edző: Koleszár György.

Az első félidőben a kulturáltan futballozó vendégcsapat irányította a játékot, a meccs további részében viszont a Tiszakanyár dominált, és sikerült megfordítania a mérkőzés állását – teljesen megérdemelten.

Gól: Csombók Z. (31.), Haburcsák K. (81.), illetve Lippai G. (18.).

Jó: Szobonya G., Göncz, Deák T., Csombók Z., Haburcsák K.

Koskovits György: – Jól felkészített, kulturáltan futballozó csapat ellen a nekünk fekvő kontrajátékot nyújthattuk, amely révén két szép támadásból sikerült gólt szereznünk. Örvendetes, hogy fiatal, tehetséges csapatommal mezőnyjátékban is fel tudtuk venni a versenyt ellenfelünkkel.

Koleszár György: – Gratulálok a hazai csapatnak.

(Tudósító: Háda Tivadar)

 

Szatmár Unió FC–Cigánd 2–0 (1–0)

Fehérgyarmat, 500 néző, v.: Szilágyi S.

Szatmár Unió: Podolyak – Szűcs F., Bakos B., Rebegea, Robas, Stef, Chioreanu, Matei (Szabó P., 87.), Costea (Homoki G., 35.), Tóth T., Oprea (Bartha K., 62.). Edző: Virovecz Pál.

Cigánd: Sánta T. – Ludescher, Csáki R., Tempfli, Tudja (Kovács D., 72.), Varga Z. (Módis, 61.), Baksa Z., Pop, Boldog, Vicickó (Cséke, a szünetben), Roszel. Megbízott játékos-edző: Csáki Róbert.

Pálya mellett kanális, szép volt ez a majális. Pörgött a körhinta, fogyott a virsli, a szomjas drukkerek a sört tán még mindig kérik. Volt itt bemutató ilyen is, olyan is, aranyos gyerekes meg gyönyörű lovas is. S ha már a pályán volt a majális, volt egy jó focimeccs is, hiszen a gyönyörű időben itt járt a Cigánd is. Két jó csapat feszült egymásnak itt, de az örömtáncot a végén az Unió járta, hiszen ez a győzelem sokat jelentett a számára. Remélhetőleg nemcsak a tombolanyertes drukkerek élvezték a majálist, de mindenkinek jó volt meccsen lenni itt. (Ui.: Szűcs Ferike még mindig a körhintán ül...)

Gól: Tóth T. (10.), Bartha K. (78.).

Kiállítva: Rebegea (második sárga lap után, 91.).

Jó: Szűcs F., Bakos B., Robas, Chioreanu, Matei, Tóth T., Homoki G., illetve Sánta T., Csáki R., Tempfli, Baksa Z., Roszel, Cséke.

Virovecz Pál: – Két vesztes meccs után hihetetlen akarással, az NB III. egyik legmasszívabb csapatát tudtuk legyőzni, és ezzel nagyon nagy örömöt szereztünk a majálisozó, szépszámú közönségünknek.

Csáki Róbert: – Szégyen, amit ma a pályán műveltünk, a csapat nevében elnézést kérünk a bennünket Fehérgyarmatra is elkísérő szurkolóinktól. Gratulálok a jól küzdő ellenfélnek.

(Tudósító: Papp Attila)

 

Ibrány–Diósgyőr II 3–0 (2–0)

Ibrány, 300 néző, v.: Puskás Z.

Ibrány: Vasas G. – Papp Á. (ifj. Bíró Cs., 84.), Kovács I., Kovács N., Hruska, Varga A., Lipcsei M., Kató I. (Horváth N., 75.), Kiss P., Vasas T., Adriano (Kléninger, 63.). Edző: Bíró Csaba.

Diósgyőr II: Éliás – Somogyi Sz., Treznai, Homonnay (Kecskés T., 84.), Czeglédi, Kascsák (Fazekas P., a szünetben), Borbély G. (Berecz L., a szünetben), Kerényi M., Stefán, Hegedűs P., Sztankovics. Edző: Bocsi Zoltán.

Az ilyen meccsekre mondják, hogy az első gólig kétséges a kimenetele. Az ibrányiak az első félóra végén jutottak előnyhöz, onnantól kezdve a győzelmük különbsége volt egyedül a kérdés. A háromnál több találatot is szerezhetett volna a hazai csapat, de sok helyzetet elpuskázott.

Gól: Varga A. (28. és 83.), Adriano (30.).

Jó: Lipcsei M., Varga A., Kiss P., illetve Treznai, Hegedűs P.

Bíró Csaba: – Két fiatal csapat küzdelméből magabiztos győzelemmel kerültünk ki. Végre olyan agresszív, dinamikus futballt láttam a csapattól, amelyet mindig elvárnék.

Bocsi Zoltán: – Amíg az egyéni hibákat nem tudjuk kivédeni, addig sajnos vereség lesz a mérkőzések vége.

 

Létavértes–Nagyecsed 4–0 (1–0)

Létavértes, 100 néző, v.: Tóth T.

Létavértes: Tóth Cs. – Boros J., Króner M., Kinyik, Orosz M., Burics, Barzsó (Madar Cs., 58.), Király V., Berdó (Kertész T., 58.), Gömze (Kelemen P., 54.), Nagy T. Edző: Gyarmati András.

Nagyecsed: Makó (Angyal N., 49.) – Éles R., Doros, Nyíri Gy., Sarkadi G., Marian, Petrohai G. (Némedi G., 20.), Baráth G., Reszler Zs., Varga I., Stier. Edző: Mircea Bolba.

A motiváltabban és lényegesen frissebben játszó hazaiak megérdemelten győzték le a nagyecsedieket.

Gól: Király V. (26.), Nagy T. (48.), Kelemen P. (55. és 75.).

Mircea Bolba: – Sorozatban tizenhárom-tizennégy játékos áll csak rendelkezésre, ezt fizikailag nem nagyon bírjuk, ez a mostani meccs is ennek volt a tipikus esete.

 

További eredmény: Hajdúszoboszló–Debreceni EAC 1–0.


A bajnokság állása

1. Várda SE 21 16 5 – 61–11 53     

2. Nyírbátor 21 13 2 6 40–19 41

3. Cigánd 21 12 5 4 34–21 41

4. Tiszaújváros 21 11 6 4 36–16 39

5. Létavértes 21 12 1 8 41–16 37

6. Hajdúböszörmény 21 10 4 7 39–37 34

7. Hajdúszoboszló 21 10 2 9 35–31 32

8. Tiszakanyár 21 9 3 9 34–29 30

9. Baktalórántháza 21 9 2 10 32–40 29

10. Szatmár Unió 21 8 4 9 29–34 28

11. Ibrány 21 6 6 9 21–26 24

12. Nagyecsed 21 5 4 12 23–41 19

13. Debreceni EAC 21 3 1 17 11–40 10

14. Diósgyőr II 21 – 1 20 12–87 1


Ezek is érdekelhetik