Debrecen hírei

2013.11.19. 12:45

Szpari-Loki villanyfényben

Szerdán Szpari–Loki, villanyfényben! A nyíregyházi focikedvelők bizonyára szívesen vennék, ha mindez élvonalbeli bajnoki lenne, ám az aktuális meccs a Ligakupa B csoportjának zárókörében lesz.

Szerdán Szpari–Loki, villanyfényben! A nyíregyházi focikedvelők bizonyára szívesen vennék, ha mindez élvonalbeli bajnoki lenne, ám az aktuális meccs a Ligakupa B csoportjának zárókörében lesz. A két együttes legutóbbi, nyíregyházi megmérettetése szinte napra pontosan egy esztendeje volt, akkor november huszonegyedike a piros-kékek számára volt nyerő, hiszen a Magyar Kupa a negyedik fordulójának odavágóján kétezer néző előtt 3–2–re nyertek szintén villanyfényben a debreceniek ellen. Izgalmas hajrában Benkő Balázs kilencvenedik percben szerzett góljával. A visszavágón ugyan a Loki nyert 3–1-re és jutott tovább, ám a hazai meccsen szerzett skalp így is igen értékes.

Most szerdán (17 órától), miként az eddigi Ligakupa-mérkőzésen, most is azok kapnak majd lehetőséget, akik a bajnokikon kevesebbszer jutnak szóhoz. A két együttes debreceni meccsét a hazaiak nyerték 3–0–ra, ám ezt követően a Szpari szintén élvonalbeli Mezőkövesd ellen Patály János, Katona György és Reznek Donát góljaival 3–1-re nyerte a hazai meccset és ikszelt (2–2) Kövesden. Mindezek tükrében háromesélyes a találkozó. A Loki már biztosan tovább jutott a csoportból, így minden bizonnyal nem a legerősebb csapattal érkezik, ám akkor is élvonalbeli gárdáról van szó!

- Tartjuk magunkat ahhoz, hogy ebben a sorozatban elsősorban azok lépnek pályára, akik a bajnokságban kevesebb lehetőséghez jutottak. Ők harcolták ki azt a lehetőséget, hogy akár még tovább is juthatunk, az övék lehet a diadal. Nehéz mérkőzés lesz, hiszen bár valószínűleg nem a legerősebb Loki érkezik, nem mi fogjuk irányítani a játékot. Viszont stabil védekezéssel élhetünk a kontrák adta lehetőségekkel – vélekedett Lucsánszky Tamás, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője.

A nyíregyházi keretből Huszák Tamás továbbra is maródi, a többiek viszont bevethetők. A villanyfényes mérkőzést ingyen nézhetik meg az érdeklődők.

[poll id="559"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!