Fake news helyett

2019.11.22. 08:30

Már start előtt nagyot ment a Facebook új versenytársa

Az anti-Facebook megígérte: soha nem adja ki másnak az adatainkat és nem lesznek rajta hirdetések sem.

Elsőre képtelenségnek hangzik reklámok nélkül fenntartani egy nagy forgalmú közösségi oldalt, de nem akárki állítja.

Mint már beszámoltunk róla, a Wikipédia társalapítója, Jimmy Wales indította a Facebook és a Twitter konkurenciájának szánt oldalát, a WT:Social nevű portált. A Wikipédia is ezen elvek betartásával működik.

Wales úgy gondolja, hogy az új közösségi média működtetésére létrehozott kis létszámú cége szintén a felhasználók adományaiból fedezi majd a működési költségeit. Nem is lesz jövedelmező, de legalább fenntartható, és mivel

az emberek „torkig vannak az ócska hírekkel és az álhírekkel”,

jó reményekkel vág a vállalkozásba.

Úgy tűnik, akár be is válhat

Reményt keltő, hogy bár az oldal az első hírekkel ellentétben még meg sem indult – csupán csak regisztrálni lehet rajta a későbbi starthoz – már szépen nő a feliratkozók száma.

https://t.co/Uk7PUE8GV2 just passed 200,000 members while I was having dinner with " target="_blank" rel="noopener noreferrer">@carolecadwalla, @iRowan , @chrisinsilico , @RanaForoohar , @jamiesusskind and others on the general topic of what's gone wrong with social media and the world in general.

Wales a Twitteren írta, hogy (az előző cikkünk idején ismert) 50 ezerről egy hét alatt 200 ezerre nőtt a regisztráltak száma.

Nehéz elhinni, hogy a WT:Social valódi versenyre léphet a kétmilliárdos felhasználószámmal rendelkező Facebookkal, de úgy tűnik, biztosan van igény a magánéletet tiszteletben tartó, reklámmentes közösségi oldalra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!