elkerülhetetlen

2021.05.16. 10:12

A járvány hatására általánossá vált a digitális továbbképzés

Széles körben elérhetővé váltak a digitális képzések és az elektronikus tananyagok, amelyek gyakorlatiasak, könnyen elsajátíthatók.

Fotós: Shutterstock

A digitalizáció elmúlt időszakban tapasztalt gyorsulásának hatására jelentősen átalakul a munkavállalók képzése. A szakértők a felmérések alapján egybehangzóan arra jutottak, hogy

az egyik legfontosabb változás a munkavállalók szemléletváltása.

Az elmúlt időszak tapasztalatai felerősítették az új ismeretek és az egyre önállóbb feladatvégzés iránti munkavállalói igényt – írja a Magyar Nemzet.

A másik jelentős változás, hogy széles körben elérhetővé váltak a digitális képzések és az elektronikus tananyagok, amelyek gyakorlatiasak, könnyen elsajátíthatók. A KBC-csoport arra emlékeztetett, a bankszektor az egyik leg­gyorsabban alkalmazkodó terület, így itt a digitális oktatás is fontos szerepet kap.

A digitális képzéseknek három variációjával találkozhatnak a pénzintézetek alkalmazottai a tréningeken: az önállóan elsajátítható e-learning tananyagok mellett helyet kapnak az ­online közösségi képzések és a tudásmegosztó fórumok, valamint az interaktív programok, alkalmazások is.

Ez az úgynevezett blended learning, kombinált tanulás. A különböző technikák egymást követően vagy kiegészítve jelennek meg.

Az ötven-hatvan fős elméleti előadás után a gyakorlati részen már csak hat-nyolc fős foglalkozásokat érdemes szervezni. Ennél a keretszámnál az oktató még egyenként is képes követni a résztvevők munkáját.

Különösen igaz ez a működés alatt lévő rendszerek tanítása során, amikor az oktatónak feltétlenül oda kell figyelnie arra, hogy a hallgató ne maradjon le a tanulási folyamatban.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában