Hirtelen hanyatlás

2023.07.11. 12:13

Prózai ok miatt eshetett múlt hónapban a ChatGPT forgalma

Nem gondolná, milyen egyszerű magyarázat húzódat a háttérben.

MW

Borítóképünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

Látszólag szűnni nem akaró érdeklődés övezi a Bing chatbotját is hajtó ChatGPT technológiát, ennek ellenére az előző hónaphoz képest júniusban közel 10 százalékot esett a mobilos és számítógépes forgalma. Eközben a szolgáltatás iOS mobilappját is kevesebben töltötték le májushoz képest – írja a Similarweb értesüléseire és a Sensor Tower adataira hivatkozva az Origo.

A helyzet nem csak a ChatGPT-t érinti, a Similarweb júniusban az egyéb generatív mesterséges intelligenciás szolgáltatásoknál is forgalomcsökkenést tapasztalt,

a Microsoft Bing, a Google Bard, továbbá a Character.AI is érintettek. A legsúlyosabb helyzetben a Bing lehet, a chatbot elérhetővé válását követően februárban és márciusban kilőtt a Microsoft keresőmotorjának forgalma, azonban mostanra visszaesett a technológia bemutatása előtti szintre, ami nem hangzik sikertörténetnek.

Viszont ez nem jelenti azt, hogy ténylegesen csökkent volna a generatív MI iránti érdeklődés, a helyzetről elsőként beszámoló The Washington Post nagyon egyszerű magyarázatot sejt a háttérben:

júniusban megkezdődtek a nyári szünetek, így eltűnhettek a szolgáltatásokból a házi feladataikat és beadandóikat többé-kevésbé a ChatGPT-vel megíratni próbáló diákok.

Az Origo cikkét IDE KATTITVA érheti el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!