Egyperces

2011.01.18. 16:26

Videó: Édes elefántbébi játszik a tengerparton

<p>Thaiföld - Ez a kiselefánt tudja ám élvezni a strandot!</p>

A fehér tengerparti homokban játszadozik az édes kiselefánt. Aztán mikor talpra áll, csupa homok mindenhol. Integet ormányával, és továbbáll.

Itt nézheti meg a videót:


Háziasított elefántok Thaiföldön

Ma nagyjából 15 000 példányra tehető a háziasított elefántok száma. Korábban javarészt fizikai ereje miatt alkalmazták erdőirtásoknál vagy építkezéseknél, szerepét mára javarészt átvették a gépjárművek. Thaiföldön 1900 körül még mintegy 100 000 elefánt dolgozott, számuk már nem éri el a 4000 egyedet. Manapság turista-csalogatónak használják az ormányosokat. Egy-egy mutatvány betanításával igyekeznek minnél több pénzt begyűjteni az ideutazóktól.

Ázsiai elefánt
Egyre zsugorodó területen, Indiában,Srí Lankán, Bangladesben, Nepálban, Mianmarban, Thaiföldön, Laoszban, Kambodzsában, Vietnamban, Kína déli részén, Malajziában valamint Szumátrán és Borneón él, (Jáva szigetéről már kihalt), pedig hajdan még a Jangce folyó mentén is megtalálható volt. A esőerdőkben és füves területeken egyaránt megtalálható, elsősorban az erdős területek határát kedveli. További információk a Wikipédián >>

Kapcsolódó videók:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!