Életstílus

2015.09.01. 11:04

10 érdekes tény a herékről

Mi köze a heréknek az avokádóhoz? Mekkorára képes megduzzadni? Normális, ha az egyik kicsit lentebb van? És még megannyi kérdés, amire most mind választ kap!

Mi köze a heréknek az avokádóhoz? Mekkorára képes megduzzadni? Normális, ha az egyik kicsit lentebb van? És még megannyi kérdés, amire most mind választ kap!

1. Az avokádó szó azték eredetű, náluk a herét jelentette.

2. A középkorban, ha egy férfi fiúgyermeket szeretett volna, akkor a bal heréjét levágta, mert úgy hitték, hogy abban "laknak a lányok".

3. Időszámításunk előtt gyakori volt, hogy eskütétel közben megfogták a férfi heréjét, mert az állítólag leleplezte a hazugságot. Az ókori Rómában annyit finomítottak a szokáson, hogy már mindenki csak a sajátját fogdosta, ezzel szimbolizálva, hogy golyók teszik a férfit teljessé.

4. A herék 200 millió spermát állítanak elő minden nap!

5. A 16. században a nők nem énekelhettek a templomi kórusban. A hangszín hiányát úgy pótolták, hogy néhány férfinek kivágták a heréjét.

6. Szex közben a herék a méretük kétszeresére duzzadnak.

7. A legtöbb férfinél a bal here lejjebb van, mint a jobb. Az asszimmetria azért hasznos, mert így kevesebb helyet foglalnak.

8. Számos teória van arról, hogy a herék miért a testünkön kívül helyezkednek el. Valószínűleg azért, mert ott kellemesebb a hőmérséklet a spermatermeléshez, de ezt megcáfolja az a tény, miszerint sok emlős belül (a vese mellett) cipeli a golyókat (pl. az elefántok is).

9. A Vatikáni Múzeumban van egy szék, ami lyukas. Állítólag azért, hogy meggyőződjenek arról, hogy az új pápa mindkét heréje megvan.

10. A legnagyobb here világrekordját a 49 éves Wesley Warren tartja (tavaly halt meg szívrohamban). A műtét előtt a két "labda" 63 kilót nyomott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!