Életstílus

2017.11.02. 12:36

Plus size méretűeknek alapdarab - a tunika

Minden telt alkatú nő rendelkezik pár tunikával - ha pedig nem, akkor érdemes bővíteni ezzel a ruhatárát. A test vonalát nem követő, laza darab kellően nőies, stílusos, és ha eléggé rafinált, elleplezi a felesleges kilókat.

Minden telt alkatú nő rendelkezik pár tunikával - ha pedig nem, akkor érdemes bővíteni ezzel a ruhatárát. A test vonalát nem követő, laza darab kellően nőies, stílusos, és ha eléggé rafinált, elleplezi a felesleges kilókat.

Univerzális, remekül öltöztető ruhadarab

Nem véletlen, hogy ezt a felső típust már legalább a középkor óta előszeretettel viselik, a neve eredetileg szerzetesek ingét jelenti. Kényelmes, praktikus, nem kell feszengenünk benne, ám nemcsak a hétköznapokon érdemes felhúzni, tökéletes megoldás alkalmi megjelenéshez is.

Az oversize, azaz bő, nagyméretű darabok divatja még mindig tart, nagyon menők például a laza overallok. Így a tunika is nyugodtan tekinthető trendinek.

Idén főleg a féloldalas tunikáknak van szezonja, mivel a fél váll szabadon hagyása rendkívül divatos. Télen persze érdemes az évszakhoz illően öltözni, így ha vállat mutató is a felsőnk, válasszunk hosszú ujjú verziót.

Nagy szerencse, hogy a trendbe simul idén ez a ruhadarab, hiszen rendkívül megkönnyíti az öltözködésünket.

Egy nadrággal, leggingsszel, akár szoknyával párosítva felhúzzuk reggel, és tudjuk, egész nap csodás megjelenést biztosít. Viseletét nehéz elrontani. Mivel bő és eltakarja a felsőtestünket, érdemes alulra szűkebb szoknyát vagy nadrágot választani. Ha trapézszárú, lengedező nadrággal párosítjuk, nagyon retrós lesz a megjelenésünk - bár, ha olyan a hangulatunk, miért ne? Amennyiben választékosan szeretnénk kinézni, ceruza szabású nadrággal - például farmerrel - vegyük fel a tunikát.

A nadrág derék szabása cseppet sem érdekes - magas derekú avagy csípőszabású -, hiszen úgyis lejjebb lóg a felsőnk alja, Egy gonddal kevesebb!

Bő szoknyával már nem formálja jól az alakot

A legklasszikusabb, térdig érő ceruzaszoknya illik hozzá a legjobban, vagy a pár centivel lejjebb érő aljú verzió. Hordhatjuk miniszoknyával is. A mini már egyáltalán nem tabu a teltkarcsú hölgyeknek, mindenki esetében lábforma és önkritika kérdése, meddig mutatja meg a combját.

Ha tarka, például etnós a tunika, természetesen egyszínűvel a legérdemesebb ötvözni. De egy most divatos oldalt csíkos nadrág egy mintás tunikával még tökéletes megjelenést adhat. Mivel a csípő és fenék rész ‘takarásban van’, kipróbálhatunk akár fehér farmert is ezzel az öltözékkel, üdítően fiatalos lesz a külsőnk a világos színeknek köszönhetően.

Óvakodjunk a nagymintás tunikáktól. Mivel eleve bő és hozzánk ad pár centit, a ‘nagyító’ optikai hatásra már nem igazán van szükségünk. A nagykockás minta igaz klasszikus, de tanácsosabb meghagyni a férfiaknak.

Ha mindkét oldalt fut minta a felsőnkön - és sötétebb, mint a közép rész -, az jótékonyan karcsúsít, az ilyen darabokra érdemes lecsapni.

Mivel idén a csíkozás rendkívül trendi, egy hosszanti csíkos, és nem túl nagyra szabott tunikával mindenképpen érdemes bővíteni a kollekciónkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!