Életstílus

2019.03.23. 20:04

Van élet a falafelen túl is

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A csicseriborsónak rengeteg pozitív élettani hatása van, ráadásul sokféleképpen elkészíthető, így érdemes felvenni a gyakran fogyasztott ételek listájára – olvasható az <a href="https://izeselet.hu/magazin/7-szuper-mod-a-csicseriborso-felhasznalasara/" target="_blank" rel="noopener">izeselet.hu</a>-n.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A csicseriborsónak rengeteg pozitív élettani hatása van, ráadásul sokféleképpen elkészíthető, így érdemes felvenni a gyakran fogyasztott ételek listájára – olvasható az izeselet.hu-n. Lehet belőle snack: a leszűrt csicseriborsót összeforgatjuk kevés olajjal, megszórjuk fűszerekkel és megsütjük. Használhatjuk salátába: bármilyen zöldséghez keverhetjük, joghurtos öntet passzol hozzá. Ha a főtt, összetört csicseriborsót párolt hagymákkal, tojással, fűszerekkel és zsemlemorzsával összekeverjük és olajon kisütjük, tehetjük például buciba burgerként. Készíthetünk falafelt, ami összetört csicseriborsóból és sok fűszerből áll, de krémleves is lehet belőle: olajon hagymát párolunk, jöhet rá a csicseriborsó és egy felkockázott burgonya. Fűszerezzük, felöntjük vízzel, majd megfőzzük. Botmixerrel összetörjük, tejszínnel krémesítjük.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!