Foci vb 2022

2022.11.29. 11:47

A torna félidejében őket tartják a legnagyobb esélyesnek

A statisztikákkal foglalkozó Gracenote elemzése szerint 32 mérkőzés után, azaz félidőben Brazília futballválogatottja megerősítette favorit státuszát a katari világbajnokságon.

Fotós: AFP

A Nielsen adatelemző leányvállalata a rajt előtt húsz százalék esélyt adott a dél-amerikai csapatnak a végső győzelemre, ez most – a csoportkör második fordulója után – 26 százalékra nőtt – írta meg az MTI.

A brazilok mellett eddig a címvédő franciák és a portugálok biztosították a helyüket a legjobb 16 között, jelenleg mindkét együttesnek – ahogy a spanyoloknak is – kilenc százalék az esélye a világbajnoki címre. A favoritok képzeletbeli rangsorában az argentinok követik a brazilokat 12 százalékos győzelmi eséllyel. Az előrejelzés szerint nagy az esély egy brazil-argentin elődöntőre.

Az előzetes jóslathoz képest a legnagyobb változás az, hogy Lengyelország, Ausztrália, Costa Rica és Marokkó bekerült a nyolcaddöntőre leginkább esélyes válogatottak közé, leváltva Mexikót, Dániát, Németországot és Belgiumot.

A kieséses szakaszra leginkább esélyes csapatok (a már továbbjutott Brazília, Franciaország és Portugália mellett, az esélyesség sorrendjében): Anglia, Hollandia, Spanyolország, Marokkó, Argentína, Ecuador, Lengyelország, Horvátország, Svájc, Irán, Ausztrália, Uruguay, Costa Rica.

A negyeddöntős szereplésre leginkább esélyes csapatok: Brazília, Franciaország, Portugália, Hollandia, Spanyolország, Argentína, Anglia, Marokkó.

Az elődöntős szereplésre leginkább esélyes csapatok: Brazília, Franciaország, Argentína, Portugália-

A döntős szereplés két legesélyesebb csapata Brazília (38 százalék) és Franciaország (20), a brazil-francia finálé esélye jelenleg 7,5 százalék – a Gracenote szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!