Hajdú-Bihar

2011.07.24. 20:21

Örömmel jöttek a cívisvárosba a Debrecen-Fujitsu új játékosai

Vízilabda - Gyöngyösi András tanítványai – akik 10 hetes programmal készülnek az új idényre – túl vannak az alapozás első hetén. A maródiak, akárcsak az új játékosok, rendkívül lelkesek és bizakodóak. Ezúttal Tóth Zoltán, Párkányi Ákos, valamint Dőry Farkas mutatkozik be a debreceni publikumnak.

Vízilabda - Gyöngyösi András tanítványai – akik 10 hetes programmal készülnek az új idényre – túl vannak az alapozás első hetén. A maródiak, akárcsak az új játékosok, rendkívül lelkesek és bizakodóak. Ezúttal Tóth Zoltán, Párkányi Ákos, valamint Dőry Farkas mutatkozik be a debreceni publikumnak. Elmondják miért döntöttek a Debrecen-Fujitsu csapata mellett, és milyen célokkal, tervekkel érkeztek.

Tóth Zoltán a kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamáshoz, és a szerb LEN-Kupa győztes Misics Szasához hasonlóan a Ferencváros gárdájából szerződött a hajdúsági fővárosba.

Két játékos is érkezik a Debrecen-Fujitsu csapatához

 

– Akkor döntöttem el, hogy ide szeretnék igazolni, amikor először eljöttem Debrecenbe ellenfélként játszani! Nagyon megtetszett a közeg, a hangulat, és az, hogy közel ezer néző látogat ki a Sportuszodába mérkőzésről-mérkőzésre. Aztán szerencsére úgy alakult, hogy Gyöngyösi András megkeresett, én pedig azonnal igent mondtam. Elég hányattatott szezonon vagyok túl, kevés játéklehetőséget kaptam a Ferencvárosnál – bízom benne, hogy itt sokkal jobb idény vár rám, mint a tavalyi. Remélem, remek rangadókat tudunk játszani, és hogy a legjobbak között, a negyedik-ötödik helyen sikerül végeznünk – mondta a 22 éves szélső.

Két ígéretes tehetség is érkezett a Debrecen-Fujitsu együtteséhez, Párkányi Ákos és Dőry Farkas személyében. Fiatal koruk ellenére mindketten a felnőttekkel készülnek, és azért dolgoznak, hogy helyet követeljenek maguknak a csapatban. Párkányi Ákos, a mindössze 18 esztendős center Hódmezővásárhelyről érkezett a cívisvárosba, ahol a vízilabdázás mellett tanulmányait is folytatja, méghozzá a Debreceni Egyetem földrajz szakán.

– Szerettem Hódmezővásárhelyen játszani, ám ilyen szintű csapat, mint a Debrecen, nem mostanában fog ott kialakulni. Örülök, hogy itt lehetek, nagyon tetszik a város, Gyöngyösi Andrást pedig az egyik legjobb edzőnek tartom. A tréningek kemények, bár el vagyok szokva a mozgástól: nemrégiben orrsövényferdüléssel műtöttek, és egy hónapig feküdnöm kellett. Mára azonban felépültem, s mindent meg fogok tenni azért, hogy visszanyerjem a formámat, és kihozzam magamból a legjobbat. Szeretnék az OB I-ben bemutatkozni, tavasszal pedig már minél több játéklehetőséghez jutni. Persze tudom, hogy nem az első évben lesz belőlem kezdő center, hiszen van előttem két kiváló játékos ezen a poszton, de fiatal vagyok, van még időm, hogy játsszak. A csapatnak minden esélye megvan az ötödik hely megszerzésére, sőt, a negyedik helyre is odaérhetünk, hogyha mindent megteszünk érte – márpedig Gyöngyösi András, és a játékosok is nagyon elszántak. Nagy része van a családomnak abban, hogy idáig jutottam, és szeretném a sok támogatást azzal meghálálni, hogy a válogatottságig meg sem állok – mondta rendkívül elszántan Párkányi.

A másik újonnan igazolt fiatal reménység, Dőry Farkas szeptemberben tölti be a 18. életévét. Ez volt az első klubváltása, a szélső – aki jobb átlövőként is bevethető – a BVSC gárdájában nevelkedett.

 

 

– Előző csapatommal, a BVSC-vel Szegeden játszottunk, amikor visszautasíthatatlan ajánlatot kaptam a Debrecentől. A BVSC felnőtt gárdája sosem fog ilyen szintet elérni: ez az együttes most épül, be lehet kerülni, és jobb eredményeket lehet elérni, mint ott. Nekem személy szerint az a célom, hogy beverekedjem magamat a kezdőbe; a csapatot pedig mindenképpen a LEN-Kupa indulást érő ötödik helyre, vagy a legjobb négybe várom – összegzett bizakodva Dőry.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!