Hajdú-Bihar

2011.10.02. 11:08

Partiban egészen a hajráig Debrecenben

Debrecen - Megkezdte második idényét az élvonalbeli vízilabda-bajnokságban a Debrecen-Fujitsu alakulata. A hajdúságiak hazai környezetben, a közelmúltban a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata közé jutó Szeged gárdája ellen kezdte meg a bajnoki menetelést.

Debrecen - Megkezdte második idényét az élvonalbeli vízilabda-bajnokságban a Debrecen-Fujitsu alakulata. A hajdúságiak hazai környezetben, a közelmúltban a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata közé jutó Szeged gárdája ellen kezdte meg a bajnoki menetelést.Némi meglepetésre nem fogadta telt ház a csapatokat, de így is mintegy 800 sportszerető gondolta úgy, hogy a helyszínen tekinti meg az összecsapást. A meccs elején megállt az idő a Debreceni Sportuszodában, s ezt szó szerint kell érteni, ugyanis a támadóidőket jelző készülek felmondta a szolgálatot, s csak a harmadik negyedtől láthatták a csapatok és a közönség, hogy mennyi idejük van még a gólszerzésre a játékosoknak.

A Szeged esélyeshez méltón kezdte a találkozót, már meglépett két góllal is, de a vendéglátók főként Szasa Misics parádés megmozdulásainak köszönhetően tartotta a lépést a Tisza-partiakkal, s ki is egyenlítettek Gyöngyösi András tanítványai.

A óriási küzdelem folyt a medencében, bár rendre a Molnár Tamás vezette Szegednél volt az előny, a Debrecen-Fujitsu nem hagyta meglógni ellenfelét. Nagyon kiélezett volt a csata, hosszú percekig 7–6-ra vezetett a vendégcsapat, s hiába támadott sokszor a Debrecen, egyenlíteni nem tudott. A vége előtt 4 perccel a Szeged váltotta gólra az egyik támadását, s ekkor eldőlt a meccs, ugyanis a hazaiak már nem tudtak újítani. A Debrecen-Fujitsu végig becsülettel küzdött, ami az egyik bajnokesélyes ellen egy szoros meccsre volt elegendő. Folytatás szombaton újra hazai medencében a BVSC ellen.

 

Debrecen Fujitsu - Szeged Beton VE 7-9 (4-4, 1-3, 1-0,1-2 )

Városi Sportuszoda, 800 néző

Gólszerzők:

Debrecen: Létay 2, Varga T. 1, Misics 3, Bugajcsuk 1.

Szeged: Kayes 2, Kiss Cs. 2, Dr. Molnár 4, Younger 1.

Emberelőny/gól: 11/1, ill. 13/6

Büntető/gól: 0/0, ill. 0/0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!