Hajdú-Bihar

2012.06.25. 08:33

Varga Tamás kiváló formában van!

Az olimpiai címvédő magyar nemzeti együttes a felkészülés hatodik hetében két hivatalos mérkőzést játszott – mindkét alkalommal a londoni ötkarikás játékok egyik csoportellenfele, Románia válogatottja ellen.

Az olimpiai címvédő magyar nemzeti együttes a felkészülés hatodik hetében két hivatalos mérkőzést játszott – mindkét alkalommal a londoni ötkarikás játékok egyik csoportellenfele, Románia válogatottja ellen.„A kérdéses posztokon a centerek közül ezúttal is Kis Gábor és Steinmetz Ádám kapott szerepet, míg Hárai Balázs a partról figyelhette, ahogy mindketten igyekeztek, akárcsak a vetésforgóban bekkelő védők. Közülük Varga Tamás nemcsak amolyan pólós Johnny Bravóként mutogatta izmait, hanem a román centerekkel is megértette, nincs híján az erőnek, és még két gólt is bevágott.” – írta pénteki számában az országos sportnapilap a csütörtöki Magyarország-Románia válogatott mérkőzés kapcsán. Az olimpiai címvédő nemzeti együttes ugyanis szerdán Békéscsabán, csütörtökön pedig Szolnokon játszott hivatalos mérkőzést Románia nemzeti együttese ellen. A tízhetes felkészülés felénél járó Kemény-legénység előbb hét, majd másnap 13 gólos, elsöprő győzelmet aratott. A sikerből kivette a részét a Debrecen vízilabdacsapatát a 2011/2012-es pontvadászat során a hátán cipelő Varga Tamás is, aki az első meccsen egyszer, míg a második találkozón kétszer volt eredményes. A cívisvárosi szerződését nemrégiben négy évvel meghosszabbító kétszeres olimpiai bajnok pólós komolyan gondolta, hogy ott szeretne lenni a brit fővárosban. Tamás ezért mindent meg is tesz, hihetetlen elszántsággal és tűzzel a szemében küzd a 13 fős utazó keret egyik helyéért.

Jó úton járnak

A második, szolnoki összecsapást a helyszínen tekintette meg Gyöngyösi András értékelte a látottakat, és tanítványának teljesítményét.

- A mérkőzés után beszéltem Kovács Istvánnal, a román válogatott szövetségi kapitányával, akivel jóban vagyok, és elmondta, még csak nemrég kezdték meg a felkészülést, és ez meg is látszott a játékukon. A magyar csapat ennek ellenére jól játszott, és egyre inkább kezdenek formába lendülni, noha ők is most értek az alapozás végére, messze még a csúcsforma. Ahogy néztem a posztokat és a gárda összeállítását, posztonként két-három világklasszis alkotja a társaságot. Jó úton járnak, úgy gondolom, hogy maximálisan esélyesek a negyedik olimpiai bajnoki cím elhódítására. Tamást mi ismerjük talán a legjobban, de még engem is meglepett az, hogy milyen hihetetlen motivációval játszik egy ilyen barátságos meccs utolsó percében, tizenkét gólos különbségnél is. A többiek is megtettek mindent a siker érdekében, ám minden elfogultság nélkül mondhatom, hogy Csuvi motiváltsága messze kitűnt – ahogy hallottam, ez az extra elszántság a lelátón ülő laikusoknak is feltűnt. Kiállítás nélkül játszotta végig a derbit és remekül bekkelt, jó volt nézni. Úgy érzem, hogyha jól játszik és csúcsformában lesz, biztos helye van az utazó keretben. Remélem, hogy az olimpián is kijön belőle a jó játék és az, ami benne van – mondta az egykori klasszis vízilabdázó.

HBN-OLAHA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!