Hajdú-Bihar

2012.07.21. 21:10

Augusztusban ismét Eötvös Kupa

Debrecen - 2012. augusztus 17-19. között immár tizenhatodik alkalommal rendezik meg Kelet-Európa legnagyobb röplabda utánpótlásversenyét, az Eötvös Kupa nemzetközi röplabdatornát.

Debrecen - 2012. augusztus 17-19. között immár tizenhatodik alkalommal rendezik meg Kelet-Európa legnagyobb röplabda utánpótlásversenyét, az Eötvös Kupa nemzetközi röplabdatornát. Augusztus 17-én négy különböző városban (Balmazújvároson, Debrecenben, Kabán és Nagyváradon) 10 pályán zajlanak majd a csoportmérkőzések négyfős csoportokban. Ebből könnyű kitalálni, hogy ismét rekordszámú nevezés érkezett, de a nemek között nagy a különbség. Sajnos a fiúk közül Magyarországon egyre kevesebben röplabdáznak és ez a nevezések számában is megmutatkozik. Összesen 9 fiúcsapat regisztrált, ebből csupán a DEAC két csapata hazai.

A lányoknál viszont a tervezett 16 csapat létszámát először 20-ra, majd 24-re, aztán 28-ra kellett emelni, végül a 32-es táblát is megtöltötték az együttesek, és még mindig voltak olyanok, akik szerettek volna rajtuk kívül is indulni.

Magyarország egyik legrangosabb röplabda rendezvényén az idei tornáig 30 ország több tucat csapata szerepelt, köztük neves válogatottak például Chiléből, Izraelből, Katarból, Kazahsztánból, Romániából, Svájcból, Tajvanról, Tunéziából.

A válogatottakon kívül neves klubcsapatok érkeztek az elmúlt években a hazaiakon kívül pl. az Egyesült Államokból, az Egyesült Arab Emírségekből, Kínából, Dániából, Észtországból, Hollandiából, Lettországból, stb.

A jövő hónapban megrendezésre kerülő kupán is emelkedik a résztvevő nemzetek száma, először fogadnak a szervezők Ausztriából és Koszovóból csapatokat.

Az idei tornán Ausztriából, Csehországból, Finnországból, Görögországból, Lengyelországból, Kazahsztánból, Koszovóból, Örményországból, Romániából, Szerbiából, Szlovákiából és Tunéziából várnak együtteseket a szervezők a hazai gárdákon kívül.

A második és harmadik napon minden mérkőzést Debrecenben játszanak a csapatok.

A női döntőre augusztus 19-én 15 óra 30 perckor a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban kerül sor.

A háromnapos versenyt idén is kísérő rendezvények színesítik. Ismét lesz a tornához kapcsolódó rajzkiállítás és szakmai fórum. A csapatok ismét felvonulnak Debrecen belvárosában, ezúttal a Baltazár Dezső téren, ahol a Debrecen Big Band ad műsort.

A verseny hivatalos honlapján ( http://eotvoscup.fw.hu ) sok más információ található pl. az idei Eötvös Kupa versenykiírása, a régebbi tornák képei, eredményei, a résztvevő csapatok nevei és csapatképei, egy letölthető videó, stb.

Friss tartalmak láthatók a tornával kapcsolatos honlapokon is:

http://ekmedia.fw.hu (Az Eötvös Kupáról és kísérő rendezvényeiről szóló média-megjelenések.)

http://historyeotvoscup.fw.hu (Az Eötvös Kupa története, eredmények, képek)

http://eotvosvolley.fw.hu (A rendező egyesület, az Eötvös DSE honlapja)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!