Hajdú-Bihar

2012.07.08. 13:26

Vukasin Polekszics visszatérhetett a Lokiba

Debrecen - Egy nagy visszatérője akadt a DVSC-Teva együttesének a Kassa elleni első felkészülési mérkőzésen: az UEFA által két esztendőre eltiltott Vukasin Polekszics büntetése június 30-án letelt, azaz most már pályára léphetett a piros-fehéreknél.

Debrecen - Egy nagy visszatérője akadt a DVSC-Teva együttesének a Kassa elleni első felkészülési mérkőzésen: az UEFA által két esztendőre eltiltott Vukasin Polekszics büntetése június 30-án letelt, azaz most már pályára léphetett a piros-fehéreknél.

A délután fél ötkor, trópusi forróságban kezdődő összecsapást a debreceniek kezdték jobban, ennek ellenére a félidő közepén egy szabadrúgásból a szlovák csapat szerezte meg a vezetést. A szünetig támadott a Loki, de hiába, 0-1-gyel vonulhattak pihenőre Bernáthék.

A második játékrészből hét perc telt el, amikor a szenegáli Ibrahima Sidibe egalizált, sőt a gól után újabb találatokat is szerezhetett volna a DVSC, de csak két érvénytelen gólig jutottak a házigazdák.

 

Coulibaly-show

A nap második derbijét a két együttes keretének másik fele vívta és ott már több babér termett a hajdúságiaknak. Mindjárt a meccs elején tizenegyeshez jutott a Debrecen, melyet Adamo Coulibaly értékesített. Szűk húsz perccel később ismét a francia volt eredményes, ezzel már kettő volt a Lokomotív előnye.

Tovább támadott a Loki, a harmadik találatot ugyancsak büntetőből érte el a hazai alakulat, ezúttal Bódi lőtte be a tizenegyest. A kassaiak erejéből csak a szépítésre futotta. HBN

 

A tények

DVSC-Teva – MFK Kosice 1-1 (0-1)

Debrecen, 500 néző. Vezette: Solymosi.

DVSC: Polekszics (Tóth Cs. 77.) – Bernáth, Ludánszki (Oláh G. 40.), Szűcs, Nikolov – Spitzmüller - Rezes, Lucas, Sl. Bouadla (Dombi 69.), Ferenczi (Huszák 52.) – Sidibe

Gól: Gondol (21.), Sidibe (52.)

 

DVSC-Teva – Kassa 3-1 (2-0)

Debrecen, 1100 néző. Vezette: Veizer.

DVSC: Novakovics (Verpecz 46.) – Nagy Z., Simac (Máté 46.), Mészáros, Korhut – Bódi, Ramos (Yannick 57.), Szakály, Farkas (Csorba 57.) – Kulcsár, Coulibaly (Nikolic 46.)

Gól: Coulibaly (11-esből, 6.), Coulibaly (24.), Bódi (11-esből, 54.), Karas (63.)

 

 

Az utazók figyelmébe

Az albániai közbiztonság jelenlegi állapota kis mértékben romló, az utóbbi időben sajnálatos módon növekedett az erőszakos cselekmények száma - tájékoztatta a DVSC biztonsági igazgatóját, Képíró Jánost Huszár János, Magyarország Albániai Nagykövete. Az országot konzuli-biztonsági szempontból a II. kategóriába, a fokozott biztonsági kockázatokat jelentő országok közé sorolják. Ennek ellenére ígéretesen növekszik a beutazó turisták száma, akik az alapvető biztonsági intézkedéseket betartva (értékek védelme, lakott területeken kívüli éjszakai mozgás korlátozása) tartózkodnak az országban. Bővebb, országspecifikus információkat és utazási tanácsokat az alábbi linkeken találhatnak az érdeklődők:

http://www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/AL/HU

http://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Magyarország Pristinai Nagykövetségének Konzuli Hivatala a következőkről tájékoztatja az Albániában szereplő DVSC-Teva szurkolóit a mérkőzések helyszínére történő kiutazásokkal kapcsolatban: "bár Albánia megközelítése Koszovón keresztül is lehetséges, felhívjuk a figyelmet az országban fennálló biztonsági kockázatokra és az esetleges további kellemetlenségekre. Koszovó északi területei az I. (nem javasolt utazási célországok és térségek) besorolás alá, míg az ország többi része a II. ( fokozott biztonsági kockázatot jelentő) kategóriába tartozik. Megemlítendő emellett, hogy a koszovói határ átlépése – különösen a nyári időszakban hazatérő vendégmunkások miatt – meglehetősen hosszú időt vehet igénybe. Felhívjuk továbbá a figyelmet, hogy az országba történő belépéshez gépjármű biztosítás megkötése szükséges, tekintettel arra, hogy a nemzetközi biztosítási kötvények Koszovóban nem érvényesek.

A fentiek alapján a szurkolók részére Koszovó elkerülését és a Debrecen – Belgrád - Szkopje – Korce útvonal választását javasolja Konzuli Hivatal."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!