Hajdú-Bihar

2012.10.15. 12:48

Az utazók kényelme miatt is épültek új utak és korszerűbb buszvárók Biharkeresztesen

Biharkeresztes - A közösségi közlekedés feltételeit javították az uniós pályázat által Biharkeresztesen és környékén.

Biharkeresztes - A közösségi közlekedés feltételeit javították az uniós pályázat által Biharkeresztesen és környékén.

A Berettyújfalu Nagyvárad vonalon jelentősen megnövekedett a határforgalom, amely elengedhetetlenné tette a közösségi közlekedés infrastrukturális fejlesztését.

– Nem „engedhettük meg” magunknak, hogy fedetlen várókkal, sőt olykor azok híján fogadjuk a hozzánk érkezőket, ezért ennek megoldására konzorciumot hoztunk létre a vonzáskörzetben található településekkel, Körösszegapáti, Berekböszörmény, Ártánd, Told, Bojt, Bedő közreműködésével, a mi gesztorságunkkal - fogalmazott Barabás Ferenc, Biharkeresztes polgármestere a hétfői projektzáró rendezvényen.

Új utak is

Az Unió támogatta pályázaton a leghátrányosabb helyzetű térségek szerepelhettek, a bihari települések összesen 40 millió forint támogatást kaptak. Az összegből a felsorolt kistelepüléseken egyenként 1-1,5 millióból az autóbuszvárókat korszerűsítették, illetve újat építettek, ahol nem volt.

Biharkeresztesen pedig az átszállás megkönnyítésére, és komfortosabbá tételére a vasútállomással szemben új buszvárót építettek közel 18 millió forintból. Ehhez az önkormányzat telket vásárolt, ahol a betorkolló út is megépült, valamint alkalmassá vált a hely a buszok megfordulására is, sőt öt új személygépkocsi-parkoló, és négy fedett buszváró is létesült - mondta a polgármester. HBN-BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!