Hajdú-Bihar

2012.10.18. 10:15

Borsodi vezér a Volánnál Debrecenben

Debrecen - Huszonnégyből hét - ez a lényege a közösségi közlekedés átszervezésének, legalábbis ami a Volán-vállalatokat illeti.

Debrecen - Huszonnégyből hét - ez a lényege a közösségi közlekedés átszervezésének, legalábbis ami a Volán-vállalatokat illeti.A nemzeti vagyonkezelőnél már megszületett a döntés arról, hogy valamennyi volán-vezért felállítják, és a jövőben hét regionális szervezetbe tömörítik az autóbuszos közlekedést. Papírforma szerint a vezetőváltásokról és a fúziókról is a vállalati közgyűléseken határoznak majd, úgy tudjuk azonban, hogy ez csak formaság, hiszen a minisztériumi szobák mélyén az új koncepció már megszületett.

A Napló értesülései szerint a Hajdú Volán Zrt. közgyűlését október 30-án, kedden tartják, ahol egyebek mellett bejelentik, hogy a Borsod Volán, a Hajdú Volán és a Szabolcs Volán alkotta konzorcium vezetője a jövőben Sárközi György, a Borsod Volán első embere lesz. A nemzetgazdasági tárca helyettes államtitkára arra a kérdésre, hogy a fúzió létszámleépítéssel is jár-e, azt felelte, hogy például vezérigazgatóból nyilván kevesebbre lesz szükség, de a sofőröknek nincs mitől tartani, hiszen az autóbuszokat holnap is vezetni kell valakinek.

A Hajdú Volán Zrt. közgyűlését október 30-án, kedden tartják, ahol egyebek mellett bejelentik, hogy a Borsod Volán, a Hajdú Volán és a Szabolcs Volán alkotta regionális közlekedési vállalat vezetője a jövőben Sárközi György, a Borsod Volán első embere lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!