Hajdú-Bihar

2012.10.28. 14:23

Fitness után a relax is hódít a vízben

Az aquarelax esetében a mozdulatlanságon van a hangsúly. A víz felszínén lebegve a fizikai ellazulás sokkal könnyebb, alacsonyabb lesz a pulzus. Nemcsak pihenésre, de terápiás célokra is alkalmas ez az állapot.

Az aquarelax esetében a mozdulatlanságon van a hangsúly. A víz felszínén lebegve a fizikai ellazulás sokkal könnyebb, alacsonyabb lesz a pulzus. Nemcsak pihenésre, de terápiás célokra is alkalmas ez az állapot.A terapeuta által végzett különböző (ki)mozgatások, nyújtások és masszírozás a testmeleg vízben erőteljesebben és mélyebben fejtik ki hatásukat, mint ha az szárazon történne. A vizes relaxáció közben intenzíven oldódik a stressz és az izmok tónusos feszültsége, csökken a fájdalom, hosszabb távon alkalmazva nyugodtabb lesz az alvás, jobb az emésztés, és erősebb lesz gyógyulás és ellenálló képesség.

A szakértők különösen ajánlják kismamáknak, de jótékony hatást fejt ki a hiperaktív gyermekeknél is. Tehát semmi dolgunk, csupán pihenni, lazítani és elengedni magunkat! – írja a zalakarosi fürdő közleménye. HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!