Hajdú-Bihar

2012.10.16. 16:31

Münchenben mutatkozik be a debreceni kocsi

Debrecen - A Debreceni Egyetem (DE) Gerundium versenyautója a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) meghívására részt vesz Münchenben az eCartec kiállítás magyar standján.

Debrecen - A Debreceni Egyetem (DE) Gerundium versenyautója a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) meghívására részt vesz Münchenben az eCartec kiállítás magyar standján.A kiállításon a Hivatal 40 négyzetméteres kollektív magyar standdal tervezte a megjelenést, melyen olyan magyar cégeknek, szervezeteknek adnak bemutatkozási lehetőséget, melyek megfelelő kompetenciával rendelkeznek az alternatív hajtású járművek és alkatrészeik fejlesztésében, gyártásában való részvételhez.

Ennek a standnak az egyik fő attrakciója lesz a Gerundium.

Az autó azért „nagy szám”, mert szabadalmi eljárás alatt van a Villamosmérnöki és Mechatronikai tanszéken kidolgozott hajtás, ami az utóbbi versenyeken sorozatban gyakorlatilag döntő fölénnyel nyer – tájékoztatta lapunkat a DE képviselője. HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!