Hajdú-Bihar

2012.10.20. 14:50

Októberi ünnepség Magyarhomorogon

Magyarhomorog  – A közelgő ünnep előtt rendezték meg a település iskolájában a hagyományos Palántaavató, vagyis az elsősök befogadása elnevezésű összejövetelt is.

Magyarhomorog  – A közelgő ünnep előtt rendezték meg a település iskolájában a hagyományos Palántaavató, vagyis az elsősök befogadása elnevezésű összejövetelt is.Október 19-én rendezett ünnepségen előbb megemlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc 56. évfordulójáról. A kedves és megható műsort a nyolcadik osztály készítette Kormány József és Domokosné Tóth Katalin tanárok segítségével.

Ugyancsak az ünnepség keretében történt, hogy Barabás Károlyné a település polgármestere átadta a negyedik osztályosoknak a Nemzeti Hitvallás, a nyolcadikosoknak pedig az Alkotmány szövegét tartalmazó könyvecskéket.

 

A Palántaavatón az első osztályosok köszöntése következett, akik kedves műsorral készültek erre az eseményre Kóti Balázsné és Tóth Lászlóné tanítók irányításával.

A diákönkormányzat ez évi vezetője Kolozsvári Nanetta hatodik osztályos tanuló és társai által a meghitt hangulatú versek előadása után a humoré volt a főszerep. Nagy sikert aratott az örökké első osztályos csacsit kifigurázó vers és a főszerepet játszó Prekup Bernát hetedik osztályos, amúgy jó tanuló diák.

 

Végül a nyolcadik osztályosok őszi levél formájú emléklapot nyújtottak át az első osztályos tanulóknak.

A Palántaavató ünnepségről Amberboyné Ignácz Irma lapunknak azt is elmondta, hogy az első osztályosok Békéscsaba Színházába szóló színházjegyet kaptak ajándékba.

 

A képek az ünnepségen készültek (Foto: magánarchívum)

 

Vmirjáncki József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!