Hajdú-Bihar

2012.11.04. 11:17

C-vitamin bombákkal az egészségünkért

Réteges öltözködéssel a hideg s a légúti fertőzések ellen.

Réteges öltözködéssel a hideg s a légúti fertőzések ellen.A hosszú, kellemesen langyos koraősz után beköszöntött a hideg idő. Egy-két nap alatt bő tíz fokkal is hidegebb, csapadékos időre kellett felkészülnünk. A hőmérséklet változása, a betörő hidegfront jelentősen megterheli a szervezetünket, ám az esőnek örülnük kell, mer óriásira növekedett a vízhiány a talajban. Tessék csak kipróbálni a kertben, mennyire csontszáraz a föld két-három ásómnyom mélységben!

A hőmérséklet változásának hatását megfelelő, réteges öltözködéssel ellensúlyozzuk. Ha nem ügyelünk milyen ruhát veszünk fel, könnyen felfázhatunk, aminek kellemetlen hólyaghurut lehet a következménye. A légúti fertőzések száma is megszaporodik ilyenkor. Védekezzünk ellene – aki náthás, köhög, tüsszög föltétlen használjon zsebkendőt. Fogyasszunk több meleg folyadékot, teát, C-vitamin tartalmú gyümölcsöket, zöldségeket  mint az alma, a citrusfélék, illetve a káposzta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!