Hajdú-Bihar

2012.11.07. 19:10

Jövő decemberre készül el a debreceni 2-es villamos sínpályája

Debrecen, 2012. november 7., szerda (MTI) - Megegyezés született a debreceni önkormányzat és a kivitelező ATK konzorcium között a 2-es villamospálya építése ügyében: e szerint mire az első villamoskocsi megérkezik, azaz jövő év március 18-ra a fogadóépület, a remíz készül el, míg a teljes villamospálya 2013. december 20-ra épül meg - pontosította a kivitelezés befejezésének időpontját Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere szerdán közleményben.

Debrecen, 2012. november 7., szerda (MTI) - Megegyezés született a debreceni önkormányzat és a kivitelező ATK konzorcium között a 2-es villamospálya építése ügyében: e szerint mire az első villamoskocsi megérkezik, azaz jövő év március 18-ra a fogadóépület, a remíz készül el, míg a teljes villamospálya 2013. december 20-ra épül meg - pontosította a kivitelezés befejezésének időpontját Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere szerdán közleményben.A politikus egy héttel korábban sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy a kivitelező konzorciummal folytatott - illetve a konzorciumi tagok között is folyó - vita után megegyeztek a beruházási szerződés módosításában, és ha ezt jóváhagyja a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) közbeszerzési felügyeleti főosztálya (kff), az első villamos megérkezésének időpontjára elkészül a 2-es villamospálya Debrecenben. A mostani közlemény szerint erre az időpontra a remíz készül el.

Részleteket ugyan csak a megállapodás-tervezet kff általi elfogadása, majd aláírása után közölnek, de Kósa Lajos annyit elárult: alacsonyabb összegben állapodtak meg, mint amennyit a korábbi vitában a döntnök előterjesztett, rögzítették a pótmunkákat, s garanciákat kértek arra, hogy az alvállalkozókat kifizessék.

A 2-es villamos pályaépítése már hónapok óta áll amiatt, hogy az alvállalkozók, mivel nem kapták meg a pénzüket, levonultak az építkezésről. A konzorciumot vezető Arcadom Zrt. két konzorciumi partnerével is vitában állt, ami szintén késleltette a kivitelezést.

Kósa Lajos szerint most minden akadály elhárult az elől, hogy a szerződést módosítsák, és folytatódjon a pályaépítési munka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!