Hajdú-Bihar

2012.12.17. 19:33

Hajdúdorog még „alkudozik”

Hajdúdorog - Sem a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal (KIK) kötendő megállapodást, sem annak mellékleteit nem írja alá Hajdúdorog - ez a döntés született a legutóbbi képviselő-testületi ülésen.

Hajdúdorog - Sem a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal (KIK) kötendő megállapodást, sem annak mellékleteit nem írja alá Hajdúdorog - ez a döntés született a legutóbbi képviselő-testületi ülésen. Csige Tamás polgármester elmondta, hogy szeretnék bebiztosítani két átadandó iskolájuk jövőjét, ezért „alkudoznak”, és garanciát kérnek arra, hogy a KIK nem hajt végre létszámcsökkentést, létszámleépítést, valamint átszervezést, továbbá a két oktatási intézményt nem vonja össze, és az átadás időpontjában működő művészeti oktatást nem szünteti meg. A város még a héten alá kellene, hogy írja a törvényben szabott ívet.

A közszférában nem lesz leépítés, máshol se kell!

A köznevelési feladatot ellátó intézmények állami fenntartásba vételéről a törvény szerint december 15-ig kell megállapodást kötni az önkormányzatoknak a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal a feleket megillető jogokról, az őket terhelő kötelezettségről. A megállapodás mellékletei részletesen tartalmazzák az átkerülő alkalmazottakra vonatkozó adatokat, valamint az intézmények működtetését szolgáló ingatlanok, ingóságok felsorolását, az intézményhez kapcsolódó pályázatokat, folyamatban lévő eljárásokat. A hajdúváros polgármestere úgy fogalmazott, hogy a településen nem lesz leépítés a közszférában, ezért nem szeretnék, ha az iskolaátadás után elszenvednék azt. Bíznak benne, hogy elfogadja a KIK a város feltételeit.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!