Hajdú-Bihar

2013.02.07. 17:04

Ingyen képzik és adják

Debrecen. A Baráthegyi Alapítvány minden esetben ingyen biztosítja a látássérült emberek számára a vakvezető kutyát - tartották fontosnak elmondani csütörtöki sajtótájékoztatójukon az alapítvány képviselői, mivel ezzel ellentétes hírek jelentek meg mostanában.

Debrecen. A Baráthegyi Alapítvány minden esetben ingyen biztosítja a látássérült emberek számára a vakvezető kutyát - tartották fontosnak elmondani csütörtöki sajtótájékoztatójukon az alapítvány képviselői, mivel ezzel ellentétes hírek jelentek meg mostanában. Bodoricsné Vincze Zsuzsanna, aki maga egy ilyen fél vagy egy év alatt kiképzett kutyára, Rumira bízva magát közlekedik hozzátette, tudják nehéz kivárni sokszor a 3-4 évet, amíg a listáról valaki a neki megfelelő vezetőtársat megkaphatja, de jelenleg is 70-en „állnak sorba”, holott évente anyagi lehetőségeik csak évi 12 kutya képzésére elegendő. Éppen ezért ezt szeretnék évi 30-ra emelni.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!