Hajdú-Bihar

2013.02.13. 07:39

Jegyzet: Hús-bolt

A Tesz-Vesz város e heti részében – „a gyereknekvaló emkettőn”- a kismalac főszereplők rántott csirkét eszegettek. Gondoltam is, hát mivel „etetik ” ezek a gyerekeinket? Aztán úgy esett, hogy mifelénk éppen disznótor járta, ahol újfent elhangzott: a mangalica bizony szereti a fagyott csirkefejet - Barak Beáta jegyzete.

A Tesz-Vesz város e heti részében – „a gyereknekvaló emkettőn”- a kismalac főszereplők rántott csirkét eszegettek. Gondoltam is, hát mivel „etetik ” ezek a gyerekeinket? Aztán úgy esett, hogy mifelénk éppen disznótor járta, ahol újfent elhangzott: a mangalica bizony szereti a fagyott csirkefejet - Barak Beáta jegyzete. No de ezt nem nagyüzemi tartásban kell elképzelni, ipari mennyiségben, hanem csak úgy, háztájiban, nem is egészen hivatalosan persze. A fehérje-csemegével, mellette jó minőségű szalmával, nem tipikusan táp-főzelékkel táplált sertések türelmesebbek, és kevésbé hasmenősek mint tucatjával, táplálékkiegészítővel hizlalt társaik. Ezt az információt is feltettem a kispolcra a levesporokról és a guargumiról, valamint az E-számokról szólóak közé.

Csak azon nem tudok napirendre térni, hogy a német precizitás okán kiemeltnek tartott áruházláncokba hogyan kerülhetett lóhúsos lasagne? Mostanság komolyan fontolóra vettem, hogy zöldevőnek állok. Kezdődött a közösségi oldalon látott videóval, amely bemutatja, hogyan csinálnak virslit és tökéletesen selymes húskrémet marhaszemből és csirkehátból. Aztán itt a többi kérdőjel, amit vagy megválaszol a szakminiszter, vagy csukott szemmel falatozhatunk tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!