Hajdú-Bihar

2013.02.22. 13:09

Polgármester-szolidaritás – számlát nyitnak e célra

Debrecen - Egyre gyakrabban hallhatunk majd segítségre szoruló egykori vezetőkről.

Debrecen - Egyre gyakrabban hallhatunk majd segítségre szoruló egykori vezetőkről. Egy hajnali rosszullét után Mályi Lászlóné, Folyás volt polgármestere kórházba került, s attól kezdve minden megváltozott. A betegség a 2010-es önkormányzati választás után pár nappal csapott le rá. Mivel érezte, hogy komoly a baj, aláírta a lemondását. Tizennyolc év polgármesterség után most nyomorog – írtuk tavaly augusztusban, részletesen beszámolva a történtekről.

Kis összeggel, minden hónapban

Az eddig szépen ívelő történet itt lejtmenetbe fordul. A többszöri felhívás ellenére ugyanis a megjelölt számlára csupán három településvezető (köztük Tóth József) és egyetlen képviselő-testület fizetett be, összesen 140 ezer forintot. (Ebből a befizetésből kapott 2012. decemberében támogatást Mályi Lászlóné. A szerk.)

A szolidaritási alapot ennek ellenére fenntartották, és hírlevelükben ismét az aktív polgármesterek figyelmébe ajánlották. Ezt követően jelentkezett első „fecskeként” Szebellédi Zoltán, Újkígyós polgármestere, bejelentve, hogy havonta ezer forintot utal át a számlára. (Hajdú-Bihar megyéből 44 település tagja a TÖOSZ-nak.)

Mint dr. Zongor Gábor, a TÖOSZ főtitkára kezdeményezéséből kiderül, a február 26-i rendes ülésen várhatóan megerősítik az említett alap működtetését.

- HBN-SZK -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!