Hajdú-Bihar

2013.02.07. 12:00

Vásárlás mobiltelefonon: csaknem egymilliárdért

Debrecen - Robbanásszerű növekedésnek indult a mobileszközökön keresztül történő vásárlás Magyarországon.

Debrecen - Robbanásszerű növekedésnek indult a mobileszközökön keresztül történő vásárlás Magyarországon.Az Allegroup.hu oldalain tavaly csaknem elérte a 29 milliót az ilyen eszközökről érkező látogatószám, amely ötszörös növekedés 2011-hez képest, miközben az átmenő forgalom mobilon 200 millió forintról csaknem egymilliárd forintra emelkedett tavaly.

Az okos térnyerése

Az elmúlt évek rohamos internetes térnyerését, most az „okoseszközök” (okostelefon, tablet) térhódítása követi. 2011-ben még „csak” minden 46. látogatás érkezett ilyen eszközről, tavaly azonban már minden 12. látogatás történt okoseszközön keresztül. A karácsonyi szezonban háromszorosára nőtt az átmenő forgalom az éves átlaghoz képest, a csoport oldalai összesen mintegy 140 millió forint forgalmat bonyolítottak. A viszonylag rossz gazdasági környezetben is kiugró karácsonyi szezon mutatta meg, hogy a felhasználók nagyra értékelik a ’vásárolni, de minél rövidebb idő alatt’ jelmondatot.

A forgalmi adatokból igazolódni látszik az is, hogy ma már egyre szélesebb kör juthat hozzá Androidos készülékhez, és egyben engedheti meg magának azt is, hogy a készülékén vásároljon. Az Androidos felhasználók mobilapplikációkon keresztül ugyanis csaknem 270 millió forint átmenő forgalmat bonyolítottak tavaly, szemben a 2011-ben elért 77 millió forinttal. Míg az általában magasabb jövedelemmel rendelkező iPhone tulajdonosok, 120 millió forintról 260 millióra növelték az átmenő forgalmat.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!