Hajdú-Bihar

2013.03.26. 08:48

A Szabó Magda megy, a Gara-cuki jön

<p>Debrecen - Utolsó napjait "éli" a bika alatti Szabó Magda könyvesbolt és kávézó.

Debrecen - Utolsó napjait "éli" a bika alatti Szabó Magda könyvesbolt és kávézó.A Civis Hotels Zrt. felszámoló biztosa felmondta az Aranybika földszintjén működő Szabó Magda könyvesbolt és kávézó bérleti jogát. Az üzemeltető Tóth Könyvkiadó és Könyvkereskedés igazgatója, Tóth Csaba közlése szerint az Aranybika új tulajdonosa, Boros József havi 1,2 millió forint bérleti díjért engedné maradni, csakhogy ő - mint mondja - a bérleti díjat már többszörösen kifizette: még a 2000-es évek második felében szerette volna megvásárolni a helyiségeket, ezért előlegként 60 millió forintot, illetve 2015 nyaráig szólóan bérleti díjat utalt át a Cívis Hotelsnek.

A pénz - mint utólag tudható - a felszámolás miatt elúszott. Bezár tehát a Kossuth-díjas írónő jelenlétében megnyitott, majd alakját emléksarokkal is őrző könyvesbolt és kávézó.

2007. október 4-én Kósa Lajos polgármester és Bölcskei Gusztáv református püspök kísérte a másnap 90. születésnapját ünneplő Szabó Magdát a főtérre, hogy részese legyen a névadási ünnepségnek. Engedélyezte ugyanis, hogy az Aranybika földszintjén működő könyvesbolt felvegye a nevét. Tóth Csaba, a könyvkereskedés tulajdonosa a bolt közeli bezárás alkalmából a Naplónak azt mondta: keresi a módját, hogy vállalkozóként a jövőben is méltón jelenítse meg az írónő emlékét - egy másik helyen megnyíló Szabó Magda könyvesbolttal.

Boros József cáfolja, hogy árakról egyezkedtek volna, ő csupán arról érdeklődött, akar-e maradni a könyvesbolttal - fogalmazott, hozzátéve: igyekszik nívós bérlőt találni a helyére. Kérdésünkre elmondta azt is - amit Gara Gyula megerősített - hogy az évekkel ezelőtt bezárt Gara cukrászda már e hét végén ugyanott, ugyanúgy újra megnyílik.

HBN,SZK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!