Hajdú-Bihar

2013.04.03. 12:59

A jövő tudósai mutatkoznak be

Debrecen - A Debreceni Egyetem a humán szekció üléseit rendezi meg péntekig.

Debrecen - A Debreceni Egyetem a humán szekció üléseit rendezi meg péntekig. A legnagyobb egybefüggő tudományos tanácskozás az Országos Tudományos Diákköri Konferencia, amely csaknem 20 ezer hallgatót, diákot, szakembert érint - mondta Weiszburg Tamás általános alelnök szerdán az OTDK debreceni megnyitója előtti tájékoztatón. A két évente sorra kerülő seregszemlék sorában az idei már a 31., melynek érdekessége, hogy a hét városban 5800 tudósjelöltet felvonultató egy hónapos rendezvényen immár 6 határon túli felsőoktatási intézmény képviselői is részt vesznek, kettő pedig megfigyelői státusszal van jelen.

Versengés helyett tehetséggondozás

Bár az első három helyezés ajtót nyit a doktori iskolákba, Fábián István rektor mégsem tartja fontosnak az OTDK versenyjellegét, ahogy ezt a debreceni hivatalos megnyitó előtt kifejtette. Hozzátette, a versengés ugyan nem idegen a tudománytól, de a tudományos diákköri konferencia a jövő tudósainak a seregszemléje kell, hogy legyen, nem pedig a diákok és témavezetők versenye.

Debrecen két éve Egerben vette át a stafétabotot, azóta tart a szervezés - mondta el Pete László a Kari Tudományos Diákköri Tanács elnöke, aki hozzátette, az itt helyet kapó humán szekció a 3. legnépesebb a 16-ból. Összesen 518 dolgozatot neveztek be 22 - köztük 5 határon túli - felsőoktatási intézményből. Ami pedig a debreceniek részvételét illeti, összesen 120 dolgozatot jegyeznek, ebből 75-öt a humán szekcióban.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!