Hajdú-Bihar

2013.04.23. 16:32

Hús Rt.: ment a levesbe

Kaposvár, Gyula és Pápa önkormányzata megmentette a húsüzemét, Debrecennek ugyanez nem sikerült.

Kaposvár, Gyula és Pápa önkormányzata megmentette a húsüzemét, Debrecennek ugyanez nem sikerült.Hogy van az, hogy miközben Gyula város 1,8 milliárd, Kaposvár 2 milliárd, és Pápa is sokszáz millió forintot áldozott arra, hogy megmeneküljön az adott városban működő, és százakat foglalkoztató húsüzem, a debreceni önkormányzat nem vállalt anyagi áldozatot azért, hogy az itteni húsipar fennmaradjon?

Két éve már annak, hogy a szlovák Penta-csoport bejelentette, hogy bezárja a debreceni húsüzemét, s ezzel mintegy négyszáz ember kerül utcára. Akkor Papp László stratégiai és Pajna Zoltán gazdasági alpolgármester is egyeztetett a húsüzem vezetőivel, hangsúlyozván: Debrecen szeretné megmenteni a helyi húsipart. Mint köztudott, a város mentőakciója kudarcba fulladt, ma pedig már hiába kérdeztük írásban az említett helyi politikusokat az okokról, válasz nem érkezett.

Volt olyan elképzelés, hogy a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) projektcége vette volna meg a húsüzemet a szlovák tulajdonostól, erről később Papp László azt mondta, hogy bár a város mindent megtett, a projekt az MFB-n bukott el. A bank erre úgy reagált, hogy ők ez ügyben soha hitelkérelmet vagy más hivatalos beadványt nem kaptak.

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!