Hajdú-Bihar

2013.05.03. 07:41

A jövő héttől megindul a kaszálás a közterületeken

Debrecen – Május 6-án, azaz a jövő hétfőn kezdik meg Debrecen közterületein a fűkaszálást. Csaknem harminc közmunkás dolgozhat majd a gyepek rendbetételén.

Debrecen – Május 6-án, azaz a jövő hétfőn kezdik meg Debrecen közterületein a fűkaszálást. Csaknem harminc közmunkás dolgozhat majd a gyepek rendbetételén.A márciusi sok csapadék és az azt követően hirtelen megérkezett nyár miatt az utak menti gyep nagysága mostanra sokfelé a 30-40 centimétert is eléri. Az ÁNTSZ szerint mihamarabb érdemes a nyírásához hozzálátni, mert küszöbön áll ezen növények virágzásának időszaka. Márpedig a parlagfű után a legtöbben a fűfélékre allergiásak.

- A DEHUSZ nyolc órás foglalkoztatás keretében zömében olyan segédmunkásokat alkalmaz erre a feladatra, akik évek óta ezzel foglalkoznak - mondta el lapunknak a nonprofit cég ügyvezetője. Pethe Tamás tájékoztatása szerint a hagyományos kézi kaszálással két brigád, 20-25 fő foglalkozik majd. Ezen túl egy nagyobb traktoros géppel azokat a területeket veszik kezelésbe, amelyek túl nagyok a kézi vágáshoz. Ilyenek például a repülőtér, vagy a Tócóvölgy. Egy új gép beszerzése is napirendben van.

- A helyszíneket és az időpontokat a polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztályának útmutatása szerint választják ki, de szinte biztos, hogy az elsők között lesz a Kishegyesi út, a Tócóskert és a Tócóvölgy, ahol talán a legnagyobb a fű a városban.

HBN–OCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!