Hajdú-Bihar

2013.05.16. 17:17

A vendéglátás nem fedezi a ráfordítás költségeit

Debrecen - Kétséges, hogy hosszú távon is étterem lesz az Aranybika és Bajzsy-Zs. u. sarkán.

Debrecen - Kétséges, hogy hosszú távon is étterem lesz az Aranybika és Bajzsy-Zs. u. sarkán.Egyelőre csak vendéglátósok köréből hallottuk a hírt, hogy Boros József, az Aranybika új tulajdonosa bezárni tervezi az épület földszintjén (a Bajcsy-Zsilinszky utca sarkán) nemrég felújított és megnyitott éttermet. Ő ezt nem erősítette meg, de nem is cáfolt. – Az embereknek nincs elég pénze étterembe menni, emiatt a vendéglátás az esetek többségében nem fedezi a ráfordítást. Ez sajnos igaz az említett, 32 milliós befektetéssel kialakított étteremre is. A nyarat talán kibírja, de ősszel, télen - amikor kevesebb a turista – jelentős veszteséget termelne.

Egyelőre semmi nincs eldöntve, nyitott vagyok minden megoldásra. Ha hosszú távra jó ajánlatot kapnék, talán bérbe adnám, elsősorban élelmiszer árusításra, vagy szintén vendéglátási célra - válaszolta érdeklődésünkre Boros József, megnyugtatva afelől is, hogy turkáló vagy 100 forintos bolt biztosan nem kerülhet az éterem helyére. Rákérdeztünk: ezek szerint bizonytalan az úgynevezett üvegterem éttermi funkciója is? - Nem, az 100 százalékig biztos, hogy színvonalas étterem lesz benne – szögezte le.

HBN-SZK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!