Hajdú-Bihar

2013.05.20. 17:01

Nézőpont: Egy minden bye-jal kent személyiség

Egyedi, megismételhetetlen „bájalekszes” hétvégén pünkösdöltünk. Sir Alex emlékezetes meccsel lépett le a futball színpadáról a Manchester United menedzsereként.

Egyedi, megismételhetetlen „bájalekszes” hétvégén pünkösdöltünk. Sir Alex emlékezetes meccsel lépett le a futball színpadáról a Manchester United menedzsereként.A West Bromwich Albion otthonában három gólos előnyt herdált a MU, de emiatt nincs bú, legalább az 5–5 jobban megmarad mementóként. Egy nappal azután, hogy bye-bye-t intettek a csapatát éppen 1500. alkalommal irányító Alex Fergusonnak, a malmői 58. Eurovíziós Dalfesztiválon a Magyarországot reprezentáló ByeAlex a 26-os döntőben az előkelő 10. helyet szerezte meg. Tipikusan az a megosztó személyiség, akit lehet szeretni és nem kedvelni – középút nincs. Pedig valójában nem bántott meg senkit, alig lehet tudni róla jóformán bármit is, országunk lakóinak zöme a 3 perc 1 másodperces Kedvesem című opusza alapján ítéli meg, melyet 5 alkalommal láthatott, hallgathatott: A Dal 2013 elődöntőjében, középdöntőjében, döntőjében (neki A Dal diadal), valamint az ominózus svédországi fesztivált elődöntőjében és fináléjában.

Szinte a semmiből érkezett, diszkrét bájjal fityiszt mutatva a tehetségkutatókból kinőtt, a hangjukra alapozó talentumoknak. De a zsűri tálcán kínálta a lehetőséget a közönségnek, és a szavazóbázis a csúcsra juttatta a szerény sztárt. Bár ő jegyzi a Csókolom, a Láttamoztam és a Nekemte című számokat is, a Kedvesem tette ismertté rendesen, a videómegosztó portálon 1,83 milliós nézettségnek örvend. Paródiák tömkelegét ihlette úgy, hogy semmi extrát nem követett el, csak önmagát adta a bő 3 percben, ettől aléltak el a rá voksolók teljesen.

Szülőhazája, Fényeslitke lázban ég hónapok óta, történjék bármi, büszkén vállalják ByeAlexüket. Nincs sztárallűr, személyiség-változás, nem lett bájgúnár, ugyanúgy a földön jár két lábbal, mint előtte, ugyanúgy azonnal reagál érdeklődésünkre, még a malmői finálé után is jutott ideje a gyors üzenetküldésre. Ugyan ki hitte volna, hogy a Gangnam Style is mit fut be, a dél-koreai énekes-rapper minden idők legtöbbször megtekintett videója lett viharos gyorsasággal, holott inkább nevezhető a világökörség, sem mint a világörökség részének. Ez is hozzátartozik a mi Bye-képünkhöz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!