Hajdú-Bihar

2014.04.22. 10:58

Jegyzet: Az utolsó utáni óra

Kepler, hová merült el szép szemed világa? Mindenséget fürkésző tekintetedben milyen új felfedezést tisztelhetünk? Egy közel ötszáz fényévnyire lévő, majdnem Föld méretű és a csillagától a miénkhez hasonló távolságban keringő exobolygót! Csáki Alexandra jegyzete.

Kepler, hová merült el szép szemed világa? Mindenséget fürkésző tekintetedben milyen új felfedezést tisztelhetünk? Egy közel ötszáz fényévnyire lévő, majdnem Föld méretű és a csillagától a miénkhez hasonló távolságban keringő exobolygót! Csáki Alexandra jegyzete.A négy évszázada élt csillagász nevét viselő NASA űrteleszkópja ugyan még nem talált vízre és életre utaló jeleket, de a sci-fi rajongók reményei szerint ami késik, nem múlik. Bár a tudomány és fantasztikum tőlem sem áll távol, én éppen az ellenkezőjében bízom...

Őszintén örülök, hogy a technológia még nem áll készen arra, hogy az általunk ismert emberiség egy másik bolygón verjen tanyát. Úgy fest, hogy a világ vezetői és a környezetvédők minden erőfeszítése ellenére sem vagyunk képesek visszafogni a gyárkéményeinket, töretlenül szennyezzük úgy az édes vizeinket, mint a tengereinket, és rezzenéstelen arccal kiírtunk magunk körül mindent, ami már azelőtt itt volt, hogy az ember megjelent volna.

Valljuk be, ezért nem jár még egy esély. Az okosok szerint az utolsó utáni órában járunk. Ma van a Föld napja. Hadd ne mondjam ki, amit már annyian mások olyan sokszor!

Csáki Alexandra

Címkék#föd napja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!