Hajdú-Bihar

2014.10.08. 19:21

Hátrányos helyzetű gyermekeket segít az AmCham Alapítvány

Budapest, 2014. október 8., szerda (MTI) - Mintegy nyolcmillió forintot adományozott az AmCham Alapítvány a hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkozó intézmények számára hirdetett Mi leszek, ha 25 leszek című pályázaton kiválasztott öt szervezetnek.

Budapest, 2014. október 8., szerda (MTI) - Mintegy nyolcmillió forintot adományozott az AmCham Alapítvány a hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkozó intézmények számára hirdetett Mi leszek, ha 25 leszek című pályázaton kiválasztott öt szervezetnek.

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara Alapítványa idén júniusban írta ki pályázatát. A beérkezett pályaműveket pedagógusokból, szociológusokból és alapítványi önkéntesekből álló külső szakértő bizottság bírálta el - közölte a szervezet szerdán az MTI-vel.

A szakértők javaslata alapján az AmCham Alapítvány Kuratóriuma öt intézményt választott ki támogatásra: a nyíregyházi Down Egyesületet, a debreceni Köz-Pont Ifjúsági Egyesületet, a budapesti Bókay Gyermekklinikát, a nagykanizsai Alapítványt az Autista Gyermekekért, valamint a budapesti Kézzelfogható Alapítványt.

Az ünnepélyes díjátadón egy rendhagyó gyereknap keretében 150 hátrányos helyzetű és sérült gyermek is részt vehetett.

"Huszonöt éve dolgozunk azért, hogy hátrányos helyzetű gyerekeknek, és az őket ellátó intézményeknek segítsünk. A most támogatottak közül a nyíregyházi Down Egyesület egyedülálló terápiás teret, az érzékek házikóit valósítja meg adományunkból. Szabolcs-Szatmár és Hajdú-Bihar megyében általános és középiskolások korszerű és személyre szabott délutáni képzéseken vehetnek részt, Nagykanizsán speciális Lego-játékokat fognak vásárolni autizmussal élő gyerekek fejlesztéséhez, a Kézzelfogható Alapítvány művészetterápiás módszerekkel kívánja megismertetni a vakok és gyengénlátók világát, míg a budapesti Bókay Klinika egy közérthető kiadvánnyal növeli a szülők egészségtudatosságát" - idézte a közlemény Rajki Zsuzsát, az alapítvány képviselőjét.

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara Alapítványa - az AmCham Hungary-vel együttműködve - 1989 óta folytatja segítségnyújtó tevékenységét. Önálló szervezetté 2001-ben alakult, azóta pályáztatás útján választja ki azokat a gyermekekkel foglalkozó intézményeket, amelyek számára az adott évben gyűjtést rendez. 2004-ben szervezte első önkéntes napját a Fóti Gyermekvárosban. Az évente hagyományosan megszervezett esemény az egyik legnagyobb sikerű, legnagyobb létszámú önkénteseket megmozgató rendezvény. Az AmCham Alapítvány célja a magyarországi önkéntesség népszerűsítése és erősítése is.

Az AmCham tagvállalatok segítségével eddig több mint 85 gyermekintézménynek gyűjtött adományokat, csaknem 330 millió forint értékben.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!