Hajdú-Bihar

2014.11.14. 15:15

Nézőpont: Több lett, maradhat?

A legtöbb nőhöz hasonlóan én is imádok vásárolni, viszont a kaotikus munkarendemből adódóan ritkán van időm arra, hogy a boltokat végigjárva kitapasztaljam, hol kapom meg a legolcsóbban, amire éppen szükségem van (vagy nincs, de nagyon vágyom rá). Csáki Alexandra jegyzete.

A legtöbb nőhöz hasonlóan én is imádok vásárolni, viszont a kaotikus munkarendemből adódóan ritkán van időm arra, hogy a boltokat végigjárva kitapasztaljam, hol kapom meg a legolcsóbban, amire éppen szükségem van (vagy nincs, de nagyon vágyom rá). Csáki Alexandra jegyzete.Este a legtöbb ruhát, műszaki cikket, kozmetikumokat kínáló üzletnek már csak a kirakatát nézegethetem, így megérthetik, hogy Isten ajándékaként tekintek az internetes áruházakra, melyek a nap huszonnégy órájában nyitva tartanak, és ha elég kitartóan keresgél az ember, az itthoni árak töredékéért juthat hozzá bármihez. De tényleg, BÁRMIHEZ!

Csak egy kis előkészületet igényel (webszámla, PayPal-regisztráció), és ha van miből, kezdődhet a bevásárló körút. A nyelv nem akadály, ha elakadunk, segít a „gugli”, ráadásul a legnagyobb webshopok néhány kattintás után forintosítják a termékeket, így nem kell tőzsdecápának lennünk, automatikusan átváltja helyettünk az euróban, dollárban, jüanban mért termékeket az oldal.

Eleinte azon stresszeltem, hogy kiszáradt kútba dobálom a pénzt, hogy hiába rendelem meg a cuccokat, nem szállítják ki, vagy ha mégis megérkezik, akkor a hosszú út alatt veszít a tartásából. Rájöttem azonban, a külföldi eladónak nem az egyszeri lehúzás a célja, hanem hogy visszatérjenek hozzá a vevők, így a filléres dolgokat is olyan elővigyázatossággal csomagolja és adja postára, mintha milliókat érne.

Úgy tűnik, az e-kereskedelem felülemelkedett azon kicsinyességen, amit a normál üzletekben még gyakran megtapasztalhatunk. A web­áruházakban biztosan nem kérdezik meg, hogy: Húsz dekával több lett, maradhat?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!