2015.01.24. 15:02
Zöldségek, gyümölcsök: turmixgépbe velük!
Nyíregyháza - A téli hónapokban kevés zöldséghez, gyümölcshöz jutunk, ám ezt zöldturmixszal pótolhatjuk. Könnyen elkészíthető, egészséges, és ha jól kombináljuk az összetevőket, és még ügyesen is fűszerezzük, nagyon finom.
Nyíregyháza - A téli hónapokban kevés zöldséghez, gyümölcshöz jutunk, ám ezt zöldturmixszal pótolhatjuk. Könnyen elkészíthető, egészséges, és ha jól kombináljuk az összetevőket, és még ügyesen is fűszerezzük, nagyon finom.
A zöldségek közül a legkedveltebb alapanyagok a sóska, spenót, madársaláta, szárzeller, uborka, cukkini, céklalevél, káposzta, kelkáposzta, de használhatjuk a retek vagy a sárgarépa levelét is. A gyümölcsök közül választhatjuk a banánt, a bogyós gyümölcsöket, de tehetünk a mixbe almát, körtét, mangót, ananászt, narancsot, mandarint, kivit is.
A turmixot ízesíthetjük zöldfűszerekkel, citrom- vagy narancshéjjal, de biológiai erjesztésű ecetekből is adhatunk hozzá. A gyümölcsös változatokhoz jó a gyömbér vagy a kardamom, ha édesebb ízekre vágyunk, mézzel is gazdagítható a turmix.
Hígíthatjuk vízzel, fehér vagy zöld teával, mandula- vagy kókusztejjel is. A zöldturmix ideális napkezdő fogás, alacsony a kalóriatartalma, viszont laktató, így az ebédig biztosan nem leszünk éhesek.
KM
Kivis smoothie
Hozzávalók1 nagyobb narancs, 1/2 banán, 1 kivi, 1 marék madársaláta, 1 tk méz
Elkészítés
A kivit feldaraboljuk, és a turmixba tesszük. Hozzáadjuk a banánt, a madársalátát, a mézet, ráreszeljük a narancs héját. Ezután kifacsarjuk a narancsot, és a levét a gyümölcs-hússal együtt a turmixolandókhoz öntjük.