Hajdú-Bihar

2015.04.01. 09:26

Jegyzet: Dicsőítők

<em>Amihez a váci gimnázium tantestületének volt bátorsága, azt nem merte megtenni a mórahalmi óvoda vezetése. Hiába kérte a Klik, a középiskolában a pedagógusok kijelentették: nem támogatják, és nem is szervezik meg a diákok részvételét politikai színezetű rendezvényen, pedig március 15-éről, nemzeti ünnepünkről van szó, amihez képest egy kormányablak megnyitása – lássuk be – aprócska esemény.</em> Bednárik Mónika jegyzete.

Amihez a váci gimnázium tantestületének volt bátorsága, azt nem merte megtenni a mórahalmi óvoda vezetése. Hiába kérte a Klik, a középiskolában a pedagógusok kijelentették: nem támogatják, és nem is szervezik meg a diákok részvételét politikai színezetű rendezvényen, pedig március 15-éről, nemzeti ünnepünkről van szó, amihez képest egy kormányablak megnyitása – lássuk be – aprócska esemény. Bednárik Mónika jegyzete.

Olyannyira apró, hogy ötéves óvodások adták a megdöbbentő díszletét a szalagátvágásnak, és versben, dalban, sőt, még prózában is magasztalták a hivatalt, mert „szükség lesz rá addig, amíg a Föld forog” – hallható a világhálón megosztott videón.

Mi köze van a kicsiknek a forgalmihoz, az anyakönyvi kivonathoz, a jogosítványhoz, s miért kell egy olyan verset megtanulniuk, amit nem értenek? Miért nem érezte úgy egyetlen óvónő, anyuka vagy apuka sem, hogy nem a csemetéiknek kell elmondaniuk azt a mondatot, hogy „hálával tartozunk szüleink nevében, mert szívesen segítenek családunk ügyében”?

Megtudhatjuk a műsorból, hogy „a hivatalban sok humánus ember minden kérdésre készségesen felel”. Annyira azonban senki nem volt emberséges Mórahalmon, hogy azt mondta volna: eddig és ne tovább, mert a XXI. századi demokrácia nem a diktatúra évtizedeit idéző dicsőítések korszaka!



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!