Hajdú-Bihar

2016.10.11. 16:46

1956 - Hat városban láthatja a közönség a forradalmi táncjátékot

Budapest - Hat városban láthatja a közönség az 56 Egy nép kiáltott című táncjátékot tíz táncegyüttes előadásában november 20-ig.

Budapest - Hat városban láthatja a közönség az 56 Egy nép kiáltott című táncjátékot tíz táncegyüttes előadásában november 20-ig.

Október 16-án Debrecenben, 17-én Szolnokon, 22-én Budapesten, az Erzsébetligeti Színházban, 25-én Győrben, november 5-én Nyíregyházán, november 20-án Kazincbarcikán, a Don Bosco Arénában lesz látható a darab, amely az 1956-os forradalom 60. évfordulója alkalmából indult országos turnéra - mondta Mucsi János, a Duna Művészeti Társaság elnöke az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Felidézte, hogy a darab bemutatóját június 18-án tartották a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, később pedig az 56-os Emlékbizottság támogatásával indulhatott országos turnéra.

A táncjáték nem dokumentarista előadás, hiszen a tánc feladata az, hogy a történelmi eseményekhez kapcsolódó érzéseket hozza felszínre - idézte fel Mucsi János.

A darabban tíz együttes működik közre, köztük a Magyar Állami Népi Együttes, a Duna Művészegyüttes, a szekszárdi Bartina Néptánc Egyesület és a Katasztrófavédelem Központi Zenekara is.

Az előadásban a hagyományos néptáncelemek, a kornak megfelelő táncműfajok, a tangó és a rock and roll, valamint a kortárs színpadi tánc is megjelenik.

A táncjáték zenei szerkesztője Pál István Szalonna, a szerkesztő koreográfusok Juhász Zsolt és Mihályi Gábor, míg a rendező-koreográfus Mucsi János volt.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!