A tehéntartás stratégiai ágazat lehet

Hajdúböszörmény - A szaktárca tavaly zárta le az állattartó telepek korszerűsítését célzó pályázatokat.

Hajdúböszörmény - A szaktárca tavaly zárta le az állattartó telepek korszerűsítését célzó pályázatokat.Négy éve a fennmaradással küzdött a Béke Agrárszövetkezet, de még időben kapcsolatba került a Kőröstej Kft.-vel, amely kiszámítható, biztos és fizetőképes piacot adott az 1700 fejőstehén-állománnyal rendelkező szövetkezet számára. Ezáltal már látják a tejtermelés jövőjét, az ágazat korszerűsíésére azóta 2 milliárd forintot költöttek, s várhatóan a tehénállományt is növelik hatszázzal – mondta el Bodnár Lajos, a hajdúböszörményi Béke Agrárszövetkezet vezetője a napokban a településen, amikor Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter sajtüzem-bővítés alapkövét rakta le.

A miniszter a helyi gazdák kérdésére elmondta, hazánk számára stratégiai ágazat a tehéntartás, ezért támogatni szeretnék, s a tejtermeléshez kapcsolódó építési beruházásokat is várhatóan segítenek majd. Tavaly zárták le az állattartó telepek korszerűsítését célzó pályázati lehetőségeket, de a következő költségvetési ciklusban újakat írnak ki. A Darányi-terv forrásait szeretnék megnyitni a feldolgozóipar számára, hogy kiváló, ízletes és magyar élelmszereket állíthassanak elő – közölte a tárcavezető.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!