Hajdúszovát hírei

2013.02.25. 19:31

A civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának fejlesztése - civil szakmai fórumsorozat 3. helyszín: Hajdúböszörmény

A  Hajdúszovát Kulturális Fejlődéséért Közhasznú Egyesület „A civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának fejlesztése - civil szakmai fórumsorozat” című projektjének harmadik rendezvénye zajlott Hajdúböszörményben, 2013. Február 23-án.

A  Hajdúszovát Kulturális Fejlődéséért Közhasznú EgyesületA civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának fejlesztése - civil szakmai fórumsorozat” című projektjének harmadik rendezvénye zajlott Hajdúböszörményben, 2013. Február 23-án.A rendezvény délelőtt 10 órakor kezdődött, ahol civil szervezetek képviselői, intézmények vezetői és egyéni érdeklők vettek részt. Az előadóteremben várakozáson felül nagy számban jelentek meg az érdeklődők, telt ház volt.

Az első előadás a civil szervezetek számviteli szabályozásáról szólt Zelenákné Poór Erzsébet előadásában. Ezután a debreceni Köz- Pont Ifjúsági Egyesület mutatta be munkáját és az önkéntesség lehetőségeit. Az előadó az egyesület elnöke volt Bálega János. Sok új lehetőséget ismertek meg az érdeklődők.

Ezt követően a Hajdúböszörményi Gasztronómiai Egyesület mutatkozott be Gajdán Antalné elnök asszony által. Az előadások után ellátogattuk a helyi Tájházhoz, ahol elfogyasztottuk közösen a finom ebédet, amit Gajdán Antal, olimpiai ezüstérmes chef és ikertestvére Gajdán Attila, olimpiai bronzérmes chef készített nekünk. Az ebéd után megnéztük a Tájházban berendezett múzeumot.

Délután 14 óra magasságában a Hajdúk Vidékfejlesztési Egyesülete munkacsoportjának vezetője Forgács Róbert számolt be nekünk az 2013-as pályázati lehetőségekről.  Végezetül a műhelymunka volt soron, aminek a témája az Önkéntesség a gyakorlatban volt. A résztvevőknek ötleteket kellett kidolgozniuk az önkéntesség gyakorlati megvalósításáról. A negyedik programra 2013. Március 9-én kerül sor Hajdúszováton.

Szeretnénk megköszönni a helyszín biztosítását Feketéné Molnár Erzsébetnek, a segítséget Gajdán Antalnénak, a Hajdúböszörményi Gasztronómiai Egyesületnek, és egyesületünk minden tagjának.

 

Tóth Károly

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!