Hajdúszovát hírei

2013.03.26. 20:15

A civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának fejlesztése - civil szakmai fórumsorozat Záró rendezvénye: Hajdúszovát

A  Hajdúszovát Kulturális Fejlődéséért Közhasznú Egyesület „A civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának fejlesztése - civil szakmai fórumsorozat” című projektjének Záró rendezvényére 2013. Március 23-án került sor a Kodály Zoltán Művelődési Házban.

A  Hajdúszovát Kulturális Fejlődéséért Közhasznú Egyesület „A civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának fejlesztése - civil szakmai fórumsorozat” című projektjének Záró rendezvényére 2013. Március 23-án került sor a Kodály Zoltán Művelődési Házban.

Mint minden fórum rendezvény, ez is délelőtt 10 órától kezdődött, ahol civil szervezetek képviselői, intézmények vezetői és egyéni érdeklők vettek részt.

Az első előadáson a Hajdú- Bihar Megyei Népművelők Egyesülete képviseletében Francz Vilmos mutatta be az „Örökbecsű közművelődési közösségek, műhelyek Hajdú- Bihar Megyében” című kiadványsorozat első kötetét. A kötet egy teljes fejezetet szentel a Hajdúszováti Kodály Énekkarnak. A fejezet összeállításában egyesületünk is aktívan közreműködött. Az előadás során szó esett az ötlet felmerülésétől a könyv teljes életútjáról, és természetesen az énekkar és Szathmári Károly munkájáról. Ezt követően Nagyné Juhász Éva, egyesületi elnök számolt be a közművelődési közfeladat ellátás tapasztalatairól. A beszámoló után állófogadás vette kezdetét. A vendégek kedvükre választhattak a sültek és hidegtálak között. A fórum több résztvevője minden rendezvényre ellátogatott, így az itt kialakult baráti társaságok jó hangulatban, kötetlen beszélgetés közben fogyasztották el az ebédet. A délutáni program előadását Váradi Jánosné a SIKK Egyesület elnöke tartotta, a civil szervezetek szociális közfeladat ellátásáról, annak tapasztalatairól.Végezetül a műhelymunka volt soron, aminek a témája a 2013-as év programtervezetének összeállítása. Mindenki bemutatta saját rendezvényeit és megbeszéltük együttműködési lehetőségeinket.

Örömmel vettük, hogy megtisztelt jelenlétével ismét Gyarmati Sándorné, Nagyrábé polgármestere, valamint vendégeink körében üdvözölhettük Sós Barnabást, Ebes alpolgármesterét, és Benkőné Martin Julianna, kismarjai önkormányzati képviselőt. A civil szervezetek egy olyan társadalmi erőt képviselnek, amelyek nagyban hozzájárulhatnak településük fejlődéséhez, ezért is örültünk, hogy a közszféra is képviseltette magát. Szeretnénk megköszönni mindenkinek a segítségét, aki a fórumsorozatunkban közreműködött a program sikere érdekében. Legfőképp egyesületünk tagjainak. Egyesületünk a jövőben is nagy hangsúlyt szeretne fektetni a szakmai továbbképzésekre.

 Tóth Károly

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!