Hajdúszovát hírei

2013.03.26. 19:53

„Ismerd meg hazánk múzeumait” – tanórán kívüli nevelési program Hajdúszováton

A Hajdúszovát Kulturális Fejlődéséért Közhasznú Egyesület pályázati támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Ismerd meg hazánk múzeumait” – tanórán kívüli nevelési program című, TÁMOP-3.2.

A Hajdúszovát Kulturális Fejlődéséért Közhasznú Egyesület pályázati támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Ismerd meg hazánk múzeumait” – tanórán kívüli nevelési program című, TÁMOP-3.2.13-12/1-2012-0328 jelű pályázatára.

A programban hat közoktatási intézménnyel partnerségben 360 gyermek vesz részt Témanapokon, melynek célja, hogy a résztvevő gyermekek megismerjék hazánk muzeális értékeit.

Együttműködő partnereink:

-       Hajdúszováti Óvoda

-       Diószegi Lajos Általános Iskola, Hajdúszovát

-       Lilla Téri Általános Iskola, Debrecen

-       Veres Péter Általános Iskola, Nagyhegyes

-       Jókai Mór Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Sárrétudvari

-       Bocskai István Általános Iskola, és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Sárándi Kossuth Lajos Általános Iskolája

A program elemei:

- Nyitó rendezvény, 2013. március 22.

- Szabadidős verseny, 2013. április 12.

- Szabadidős verseny, 2013. április 26.

- Témanapok, összesen kilenc alkalommal 2013. május 14. és október 18. között

- Tanulmányi vetélkedők,

- Záró rendezvény, ez utóbbiak pontos időpontja még tervezés alatt áll.

A program Nyitó rendezvényére 2013. március 22-én került sor a Hajdúszováti Kodály Zoltán Művelődési Házban, délelőtt 1000 órai kezdettel.

A rendezvényen elsőként a hajdúszováti óvodások mutatkoztak be, mivel az időjárás nem kedvezett a résztvevőknek, szerettük volna az apróságokat megkímélni a várakozástól. Ezt követte a program részletes ismertetése és az 5 tagú projekt team bemutatása. Majd a többi partner intézmény is bemutatkozott. Változatos módját választották az iskolák a bemutatkozásnak: a Diószegi Lajos Általános Iskola igazgatóhelyettese Kissné Szécsi Márta prezentációt mutatott be, majd az iskola tanulója Kaszás Katalin énekelt a vendégeknek. Majd a sárándi gyerekek következtek, akik Nagyné Dankó Anikó igazgatóasszony vezetésével élőszóban mutatták be közösen intézményüket. A Sárrétudvariból Mile Gézáné igazgatóhelyettes asszony vezetésével érkezett gyerekek kisfilmet hoztak magukkal. Végezetül ismét egy prezentáció következett, a Lilla Téri Általános Iskolát Gáspár Józsefné tanárnő mutatta be. A bemutatkozást követően vendéglátással kedveskedtünk a gyerekeknek, jó hangulatú falatozás és ismerkedés vette kezdetét. A projekt, következő állomásai a szabadidős vetélkedők lesznek, melyekre április 12-én és április 26-án kerül majd sor.

Nagyné Juhász Éva, egyesületi elnök

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!