HAON lakóhelyem

2012.03.04. 14:00

Több mint ezer szondát fújattak meg az akcióban

Debrecen - Háromszor büntető, 59 esetben szabálysértési feljelentést tettek a rendőrök a megyében a februári háromnapos TISPOL közlekedési akció alkalmával, míg 205 fővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki.

Debrecen - Háromszor büntető, 59 esetben szabálysértési feljelentést tettek a rendőrök a megyében a februári háromnapos TISPOL közlekedési akció alkalmával, míg 205 fővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki. Kisebb súlyú szabályszegések következtében 56 személyt figyelmeztettek – közölte Kelemen Éva rendőrségi szóvivő. A hadnagy beszámolója szerint a múlt hónap közepén tartott ellenőrzés 190 rendőr közreműködésével zajlott, de más szervek is bekapcsolódtak.

A legtöbb bírságot a járművek kivilágítására vonatkozó szabályok be nem tartása (27 fő), valamint a menetokmányokkal elkövetett szabálysértések (19 fő) miatt osztották ki. A rendőrök 18 esetben biztonsági öv használatának elmulasztása, két alkalommal ittas vezetés (kerékpáros), 25-ször sebességtúllépés miatt közigazgatási eljárást kezdeményeztek.

A három nap alatt 478 tehergépjárművet vizsgáltak át (156 külföldit). A sofőrökkel szemben 33-szor állapítottak meg szabálysértést. Tízszer sebességtúllépés, négy ízben járművezetői okmányokkal kapcsolatos problémák, háromszor a rakomány rögzítése, egy-egy esetben a veszélyesanyag szállításra vonatkozó előírások megsértése, túlsúly, illetve a tachográffal kapcsolatos jogsértés miatt intézkedtek (13 esetben egyéb okból).

Az ellenőrzések során 1039 járművezetőt szondáztattak meg, közülük egy autós és két biciklis volt ittas. A három nap során elfogtak egy körözött személyt is. HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!