HAON lakóhelyem

2012.10.04. 09:03

Kamionban megbújva

Két török és 7 szír állampolgár bújt el egy török kamionban, bízva abban, hogy így átjutnak a határon.

Két török és 7 szír állampolgár bújt el egy török kamionban, bízva abban, hogy így átjutnak a határon.Tegnap hajnalban egy vascsöveket szállító, Magyarországra belépni szándékozó török kamiont ellenőriztek a Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltség intézkedő rendőrei. A raktér átvizsgálása során, a rakomány tetején 2 török és 7 szír férfit fedeztek fel az egyenruhások, akik így akartak illegálisan a schengeni övezetbe jutni. Velük szemben, tiltott határátlépés miatt, idegenrendészeti eljárás indult. A körülmények vizsgálatából kiderült, hogy a kamiont vezető 45 éves török férfi nem tudott a raktérben megbújt személyekről, így őt tanúként hallgatták ki a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói.

Mint arról már beszámoltunk 2012.10.01.-én hajnalban a biharkeresztesi vasútállomáson fogtak el két tiltott határsértőt. A 18 éves pakisztáni és egy 23 éves szudáni férfi Romániában  egy taxival érkezett a határ közelébe, majd gyalog – illegálisan – lépték át az államhatárt. Az éjszakát egy erdőben töltötték, majd a fények felé haladva érkeztek meg Biharkeresztesre, elfogásuk helyszínére. A Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltség előállításukat követően idegenrendészeti eljárást folytatott le velük szemben, majd átadta őket a román hatóság részére.

A Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai ez évben 53 esetben 113 fő tiltott határsértőt fogtak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!