haon-sportoldal

2012.08.25. 12:40

Skorpiókkal táncoló Cseh Gyuri Debrecenben

A Factum Körmendről hozta Mladenovics Dejant és Cseh Györgyöt is. A magyar magasbedobó, kiscsatár nyáron nagy élményekkel gazdagodott,hiszen testvérénél, a korábban szintén kosarazó, ma már csak hobbi szinten játszó, ugyancsak jó nagyra nőtt Tamásnál volt San Antonió-ban. Erről és más dolgokról is beszélgettünk a 209 centi magas Gyurival.

A Factum Körmendről hozta Mladenovics Dejant és Cseh Györgyöt is. A magyar magasbedobó, kiscsatár nyáron nagy élményekkel gazdagodott,hiszen testvérénél, a korábban szintén kosarazó, ma már csak hobbi szinten játszó, ugyancsak jó nagyra nőtt Tamásnál volt San Antonió-ban. Erről és más dolgokról is beszélgettünk a 209 centi magas Gyurival.A fotókat a játékos facebook oldaláról szedtük le, az ő ajánlásával, engedélyével.

 

Cseh György: - Amerikában, testvéremnél, Tamásnál (illetve vele mindenfelé) nyár közepén voltam látogatóban, ami már régóta esedékes volt. Június 15-től majdnem július végéig. Ebben volt közös tréningezés is a kikapcsolódás mellett. San Antonió-ban a neves Life Time Fitness centrumban többek között az egyre többek által használt TRX-kgumival edzettünk, ami ugye arról szól, hogy a saját súlyoddal dolgozol mindenféle gyakorlatokat amelyek erősítenek, ruganyosabbá tesznek. Ám emellett labdás edzéseket is végeztünk bátyámmal, amelyeket az ő ottani barátja, egy tréner vezényelt le. Igyekeztem a gyengéimmel foglalkozni. A labdavezetést például sosem lehet elég gyakorolni. Mindkét kézzel. Sokat dobtunk is: az egyik fő erősségemet csak nem hagyhatom elsorvadni (mosolyog Gyuri – a szerző).

 

- S mi volt az, amire csettintve azt mondhatja egy itthoni ember, hogy na, ez biztosan kivételes program lehetett?

 

CSGY: - Voltunk például South Padre Islanden, ami Mexikó felé van a tengeren: egy vékony csík gyakorlatilag, ami azért összeköttetésben van a szárazfölddel. Részt vettünk öbölhorgászaton, 8 órás, úgynevezett expedíciós túrán is. Aztán rengeteget jártunk éttermekbe, de igyekeztünk mindenfélét kipróbálni. A legjobban egy brazil étterem tetszett (a neve Chama Gaucha). Az volt a remek ételei mellett a jellegzetessége, hogy amikor leültél, befizettél egy bizonyos összeget, aztán azért ehettél, amennyi beléd fért. Jó,tudom, ilyen néhány más helyen is,d e itt úgy oldották meg ezt, hogy előtted volt egy söralátétnek kinéző lap, aminek az egyik fele piros, a másik zöld volt. Ha felfordítottad a zöldet, egyből jöttek és hoztak mindenféle ételeket, amiből választhattál, amit csak akartál. Utána piros oldal felfele s ettél, beszélgettél, akármi. Majd ha megint megéheztél vagy valamiből repetát akartál, esetleg mást akartál kipróbálni, megint fel a zöldet, és kezdődött elölről.

 

- San Antonio, Texas nevezetes a vadvilágáról és a cowboy kalapokról is. Valóban ilyen tökfödőben mászkálnak a lökött amerikaiak arrafelé?

 

CSGY: - Nem, azt azért már nem tapasztaltuk. Tehát a hétköznapokon az utcákon nem csak ilyen kalapos fazonokat látni. Viszont vannak olyan kocsmák, szórakozóhelyek, amelyekben valóban sok effélét láthatsz. Ja, és egy csomó embernek van fegyvere, engedéllyel persze. Voltunk is lőtéren gyakorolni,

mondhatom az is nagy élmény volt. Az akciófilmekben ott lövöldöznek egy kézzel tartva nagy géppuskákat, és hát bizony egy 9 milliméteres fegyvert is azért meg kell tartani a valóságban, mikor visszaüt, szóval érdekes volt ez is. Ami az állatokat illeti, tesóm ottani főnökének van egy olyan ranch-je, mint amit a Dallas című sorozatból ismerhetnek a nézők. Vagy valami olyasmi. Rengeteg állattal, s bizony ezek között vannak hívatlanok is. Mi találtunk például első nap a szobánkban pár már döglött skorpiót, de láttunk a közelben kígyót vagy olyan tatufélét is. Kvadokkal jártuk a környéket, pecáztunk is sokat.

 

- Ez valóban tartalmas kikapcsolódás lehetett. Ám huppanjunk vissza a magyar valóságba! A Factumnál mire számítasz? Illetve mit szólsz a körmendi eseményekhez a nyár folyamán?

 

CSGY: - Ami a Körmendet illeti, sajnálom nagyon magát az egész tavalyi szezont is, hisz kiválóan kezdtünk, félidőben jól álltunk, nagy terveink voltak. Én megmondom őszintén, nem értettem az edzőváltást sem annyira. Én szerettem Sabáli Balázzsal dolgozni, s nála jobban is ment nekem. Az új edző hozta a maga újításait, ami nem állt össze. De igazából ez összetett dolog, akkorra tehetőek kulcsfontosságú sérülések is, amik hátráltatták a csapatot. Remélem rendeződik a helyzetük mihamarabb. A Factumban nyilván szeretnék minél többet játszani. Én négyes poszton gondolom magam a leghasznosabbnak, de meglátjuk mi lesz. Érdekes bajnokságra lehet számítani.

 

Fotó: Cseh György facebook oldaláról

Forrás: Factum Sport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!