HAON Sziréna

2008.11.26. 18:56

Hajdú Volán: egy buszt sem vontak ki a forgalomból

<p>Debrecen – Összesen 159 Hajdú Volán autóbuszt vizsgált meg szombaton és vasárnap a Nemzeti Közlekedési Hatóság Debrecenben és Berettyóújfaluban.</p>

A szemrevételes elemzés szerint a járművek műszaki állapota megfelelő, a téli, havas és csúszós utakra felkészültek – mondta el lapunknak Szabó Tamás Bálint, a Nemzeti Közlekedési Hatóság megbízott igazgatója.

– Komoly, balesetveszélyes hibákat nem találtunk, kisebb problémákra bukkantunk csak az ellenőrzés során. Volt olyan busz, melynek a szélvédője, és volt amelynek a gumiköpenye volt sérült.

Ezeket a gépjárműveket minél hamarabb meg kell javítani. Összességében elmondható, hogy jó állapotban vannak a buszok, egyet sem kellett kivonni a közlekedésből – tájékoztatott az eredményekről.

Arra a kérdésünkre, milyen gumiabroncsokkal vannak a buszok felszerelve, elmondta, a helyi járatokon négy évszakos, míg a távolságiakon speciális téli abroncsok vannak, melyek minden időjárás esetén megfelelőek.

Előfűtik a kocsikat

A hideg idő beálltával a vonatokon is beindult a fűtési szezon, azonban olvasóinktól több panasz is érkezett, miszerint olykor-olykor kénytelenek fűtetlen szerelvénnyel utazni.

Budai Csilla, a A Máv-Start Zrt. Kommunikációs Igazgatóságának munkatársa elmondta, a szakemberek a fűtést folyamatosan – az éjszaka folyamán és az induló szerelvényeknél – hőmérővel ellenőrzik, hogy az előfűtés hőfoka megfelelő volt-e.

Amennyiben nem, és a meghibásodás kisebb mértékű – egy alkatrész cseréjével megoldható a probléma –, abban az esetben azonnal javítják. Ha a meghibásodás javítása hosszabb időbe telik, akkor tartalék kocsit állítanak be – reagált az olvasói észrevételekre.

  • Veszített a Volán
  • Hajdú Volán: relatív, hogy mi a drága
  • Gyerekmosoly a debreceni óvodában
  • Az eddigi legnagyobb árverésre készülnek
  • Villamosnak hajtott az autó Debrecenben
  •  Villamosbaleset Debrecenben 2008.11.26. Video

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!