HAON Sziréna

2008.12.27. 08:53

A cél: kijutni az olimpiára

<p>A rengeteg sportág között talán kevés említést teszünk a tollaslabdáról, annak ellenére, hogy Ázsiában a legelterjedtebb sportágak közé tartozik.</p>

Ezt űzi versenyszerűen iskolánk egyik kiválósága, Zsigmond Regina.
Elmondása szerint egy általános iskolai toborzáson ismerkedett meg a labdajátékkal, és immár hét éve a szerelmese.

A versenyszerű tollaslabda rengeteg munkával és lemondással jár. Iskolatársunk jelenleg heti öt labdás edzésen vesz részt, amelyhez még két edzőtermi és két futóedzés is hozzátartozik, emellett több nemzetközi táborban is csiszolta tudását. A nyári alapozás alkalmával napi két-három edzésre is sor kerülhet.

Bár Reginának kevés szabadideje van, remekül össze tudja egyeztetni a sportot az iskolai tanulmányaival. A szülei és az egyesület támogatja az egyébként nagyon költséges sportágban. Figyelemre méltó eredményei között szerepel a diákolimpián elért győzelme, a háromszoros magyar bajnoki cím és a nemzetközi versenyeken elért első, második illetve harmadik helyezése. Tucatnyi serleget és több mint 70 érmet nyert.

A válogatott egyik megbízható tagjaként jelenleg a Milánóban sorra kerülő Európa-bajnokságra készül, ahol 13 napon keresztül kell majd küzdenie. Az álma az olimpiai szereplés, amire talán nem is kell túl sokat várnia, hiszen megvan rá az esély, hogy két év múlva a válogatott kerettel elinduljon a rangos esemény előcsatározásaiban.

Regna a profi szintű versenyzést csak külföldön tudná megvalósítani, azon belül Dániában és Angliában tudna karriert építeni.
Kovács Mihály 10. B
Ady Endre Gimnázium

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!