HAON Sziréna

2008.12.11. 16:56

„2012-ben jön egy ennél is nagyobb válság” - debreceni járókelőket faggattunk

<p>„Én már érzem a válságot. Egyetem mellett is nehéz volt munkát találni, de most egyenesen lehetetlen. Szerintem legalább 5 évig még érezni fogjuk ennek a hatásait” – mondta Varga Orsolya. <dia width="960" height="800" alt="Megkérdeztük 2008.10.11."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Megk_rdezt_k_2008_10_11_/index.shtml , SERIE ,960,800)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Megkérdeztük 2008.10.11." /></a></dia></p>

Ön szerint meddig húzódhat még a világgazdasági válság?

Már most lehet érezni a gazdasági válságot, mélyen érinti a háztartások anyagi helyzetét – felelte Janó László. – Szerintem az, hogy az országunk idáig jutott, nemcsak a külföldi államok hibája, hanem elsősorban a hatalmon lévő kormány tehet róla – tette hozzá.

Én már érzem a válságot. Egyetem mellett is nehéz volt munkát találni, de most egyenesen lehetetlen. Szerintem legalább 5 évig még érezni fogjuk ennek a hatásait – mondta Varga Orsolya.

Trippó Sándor szerint sokáig elhúzódhat, félelmetesnek tartja, hogy minden nap hallani lehet egy újabb gyár, üzem leállásáról. – Biztos, hogy országunk túl kicsi ahhoz, hogy megoldást találjon a problémára, külföldről fog érkezni a segítség – vélekedett.

Sokáig el fog húzódni a világgazdasági válság, de majd a nyár közepén fognak jelentkezni a nagyobb problémák – mondta Rubos Istvánné, aki szerint az elsődleges probléma, hogy a szociális támogatások nem a megfelelő emberekhez jutnak el, és olyan emberek is kapnak, akik nincsenek igazán rászorulva.

Úgy vélem, hogy egy évig még biztosan elhúzódik a krízis, de most még nem érezhető, a szele később ér majd el hozzánk. Két gyermekem közül az egyik Budapesten dolgozik, ott sokkal könnyebb az élet, mint vidéken – mondta Horváth Zoltán.

Gém Regina szerint tavaszig minden bizonnyal elhúzódik majd. – Azt beszélik, 2012-ben robban ki egy, még ennél is nagyobb válság. A kormánytól nem remélhetünk segítséget, hiszen politikai helyzetünk katasztrófális, éppen ezért az embereknek össze kéne fogniuk, de sajnos amíg a pénz a hatalom, addig ez nem lehetséges – felelte.

  • Szokott- e jótékonykodni?
  • Tudja-e, ki volt Szabó Magada?
  • Ön milyen lakást vásárolna most?
  • Milyen pályát választasz?
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!