HAON Sziréna

2011.06.15. 13:33

Fejlesztés alatt a troli menetrend

<p>Debrecen - A helyi korszerű és színvonalas tömegközlekedés és menetrend fejlesztése érdekében nyújtott be pályázatot a DKV Debreceni Közlekedési Zrt., mely sikeres elbírálásban részesült.</p>

Ezáltal a több, mint 438 millió forint összköltségű projekt 85 százalékos EU-s támogatásban részesült.

Ezt az összeget a debreceni infrastruktúra hét területén kívánják felhasználni – hangzott el a szerdán tartott sajtótájékoztatón.

A trolibusz felsővezeték hálózatának rekonstrukciójával gyorsulna a tömegközlekedés egyes vonalakon, többek között a Csapó utca és a Burgundia kerszteződésében, emellett gyorsváltók beépítését is tervezik. A fejlesztés az ígéretek szerint a forgalmat nem fogja akadályozni.

Menetrend összehangolás is lesz

A beruházás keretén belül még 22 villamos megállóban kívánnak telepíteni nagy fényerejű utastájékoztatókat , illetve a trolibuszok belső –és külső kijelzői mellett a fedélzeti számítógépeket is korszerűsítenék.

A projekt tartalmazza még a Segner–téren egy 140 négyzetméteres, korszerű forgalomirányító épület létesítését, ahol az utasok jegyet és bérletet is válthatnak.

A fejlesztés célja egy olyan modell kialakítása, mely az utasok igényeihez igazodik. A feladatok között  szerepel, gondolva a 2-es villamos jövőbeni üzembehelyezésére is a  tömegközlekedési eszközök menetrend összehangolása is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!